"Idols-winnares Nina is absoluut geen topartiest"

16 september 2016 13:36 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

De Idols kijkers kozen afgelopen juni tijdens de finale voor Nina den Hartog. Voor jurylid Roland Molendijk blijft dat onbegrijpelijk, wat hem betreft is Nina niet meer dan een leuke zangeres.

Molendijk deed zijn opvallende uitspraken donderdagavond bij RTL Boulevard. Toch komt de kritiek niet als een totale verrassing, tijdens Idols sprak hij al geregeld zijn onvrede uit met het feit dat de wat hem betreft kleurloze, saaie Nina steeds verder kwam.

Nieuwe single

Aan de desk bij RTL Boulevard deed hij het nog eens dunnetjes over. Wat hem betreft heeft Idols dit jaar alles behalve een topartiest afgeleverd: "Ze heeft nu weer een single afgeleverd. Een dansplaat. In de clip zit ze niet eens zelf. Moet ik het uitspellen?” Nogmaals: Nederland heeft gestemd voor Nina, dat respecteer ik en ze kan waanzinnig goed zingen, maar kom aan: ga ik voor haar kaartjes kopen? Gaan jullie voor haar kaartjes kopen? En niet politiek correct zijn nu.”

De bom

Volgens de dj, die terugkeert als Idols jurylid, mist Nina de killermentaliteit die nodig is om het in de muziekindustrie te kunnen maken. In tegenstelling tot andere winnaars van tv-talentenjachten ging Nina eerst drie maanden op vakantie om bij te komen. Ronald gaat alles op alles zetten om in het tweede seizoen een waardige winnaar te vinden: "it jaar ga ik nóg strenger zijn. De ondergrens gaat nóg meer omhoog. Ik wil gewoon echt iemand afleveren met de show, waarvan we met z’n allen denken: die is de bom!" 

Meer over