Ik ook van Jou: de gloednieuwe sketchshow van SBS

Vier koppels, vier generaties en heel veel liefde. Dat is Ik ook van Jou, de nieuwe sketchshow van SBS6. Vanavond gaat het vrolijke programma van start. Televizier.nl nam een kijkje op de set.

De vooravond van SBS was hard toe aan vernieuwing. Dat betekent het einde van de honderdste herhaling van Lachen om Home Video’s en het begin van de sketchshow Ik ook van Jou. Het programma is in Spanje en Frankrijk al een grote hit. Remko van Westerloo, zenderbaas van SBS, hoopt het nieuwe GTST in handen te hebben, maar dat moeten we nog even afwachten.

Ik ook van Jou

Ik ook van Jou bestaat uit korte sketches over vier verschillende stellen die allemaal in een andere fase van hun relatie zitten. Zo zijn daar Winston en Lynn (Tarikh Janssen en Isis Cabolet) die net samenwonen, de jonge ouders Wouter en Sanne (Leo Alkemade en Marieke Westenenk), de veertigers Frank en Marja (Ellen Pieters en Han Oldigs) en het gepensioneerde koppel Lex en Ria (Maarten Wansink en Lieneke Le Roux). Er ontstaan allerlei grappige situaties doordat de stellen allemaal tegenpolen van elkaar zijn.

Herkenbaarheid

De kracht van het programma ligt volgens de acteurs in de herkenbaarheid van de situaties. Zo vertelt Isis Cabolet: “Soms denk ik, wat erg! Ik wil later helemaal niet zo worden! Maar je kan je wel voorstellen dat mensen zo doen.” Leo Alkemade sluit zich daar bij aan: “Het gaat om de absurditeit van de dagelijkse situaties die je eigenlijk niet ziet als je er zelf in zit. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt.”

Voor hem waren de situaties soms ook pijnlijk herkenbaar. Net als zijn personage Wouter is Leo een jonge vader. “Ik heb ook met venkeldruppels lopen klooien om die buikkrampjes te bestrijden”, vertelt hij.

Chemie

Misschien dat sommigen de grappen een beetje flauw vinden, maar de chemie tussen de acteurs maakt veel goed. Zij zijn dan ook geen vreemden van elkaar. Zo speelde Leo en Marieke al eens een koppel in Komt Een Man Bij De Dokter en Tarikh en Isis kenden elkaar van de toneelschool. Tarikh is hier erg blij mee: “Het is fijn als je die eerste stap van elkaar leren kennen al hebt gehad. Dan kun je je focussen op wat je gaat spelen en hoe je dat gaat doen.”

Maar de echte chemie is te vinden bij Ellen Pieters en Han Oldigs, zij zijn in het echt namelijk ook een stelletje. Ellen vond het geweldig om samen met haar man in het programma te spelen: “Ik was blij dat ik geen enkele schroom hoefde te hebben bij de bedscènes, want ja die speel ik gewoon met mijn eigen man dus dat is nogal makkelijk, haha!”

Oog voor detail

De regie van Ik ook van Jou is in handen van Will Koopman, die eerder ook Gooische Vrouwen regisseerde. Haar oog voor detail is duidelijk in de show terug te zien. Zo heeft elk koppel haar eigen kleur en die is tot in de kleinste details van het decor doorgevoerd.

Daarnaast maken de stelletjes gebruik van terugkerende gimmicks. Zo vertelt Isis: “Elk koppel heeft zijn eigen rituelen en tradities. Lynn en Winston maken altijd ruzie over wie er als eerste naar de wc mag.” Ellen weet zeker dat de kijker hierdoor binnen no time van de karakters gaat houden: “Er zit heel veel liefde in de personages, dat maakt het zo leuk.”

Ik ook van Jou is vanaf vanavond dagelijks om 19:30 uur te zien bij SBS6.

Reageren