Na drie jaar

Ik Vertrek-sterren Ingrid en Edward: ’Nog 29.000 overnachtingen en dan zijn we uit de kosten’

5 juli 2023 15:03 | amusement | Door Tessa Kok

© AVROTROS

Het Nederlandse stel Ingrid en Edward, bekend van Ik Vertrek, waren in het najaar van 2021 op de buis te zien met hun avontuur en onlangs werd de uitzending nog herhaald. Het stel heeft een vervallen spoorwegstation in het Duitse Ballenstedt omgetoverd tot een volledige horecagelegenheid. 

Na drie jaar zaaien zit er eindelijk schot in de zaak, want het koppel hoopt vanaf volgende maand dan eindelijk te kunnen oogsten. Dat vertelt het stel in een interview met De Telegraaf/Privé. 

Veel bekendheid

Het heeft even geduurd en flink wat euro's gekost, maar inmiddels staan er twee vakantieappartementen, een stationshal, een kantoor en atelier en wonen Ingrid en Edward zelf in het stationsgebouw. Het echtpaar verwacht volgende maand de deuren van het café-restaurant en een vakantiewoning te kunnen openen. Het koppel heeft door hun deelname aan Ik Vertrek niet alleen bekendheid in Nederland gekregen, maar ook buiten onze landsgrenzen.

De avonturen van het echtpaar zijn namelijk te zien in Traum Haus oder Luft Schloss, de Duitse versie van Ik Vertrek. ''Ik kreeg een telefoontje van de Duitse zender Vox, die te vergelijken is met SBS6, of we interesse hadden om tijdens de verbouwing gevolgd te worden door camera’s”, zegt Edward in een interview met weekblad Privé. „Want ondanks dat we al drie jaar bezig zijn, is het nog niet af. En ze vonden het een enorm leuk project.”

Meer dan een miljoen gekost

De verbouwing is al drie jaar bezig en het stel geeft in het interview aan dat ze ver boven het budget gekomen zijn. ''Op dit moment hebben we ruim een miljoen euro in de restauratie van het treinstation gestoken. Volgende maand gaat zoals gezegd het restaurantgedeelte open en dan moeten we echt geld gaan verdienen. We moeten nog zo’n kleine 29.000 overnachtingen hebben, dan zijn we uit de kosten'', laten ze daarover uit.

Geen spijt

Ondanks dat de verbouwing al een lange tijd bezig is en ze nog niet uit de kosten zijn, hebben ze geen spijt van aankoop. ''We wonen er en dat voelt erg goed. Het blijft iedere dag bijzonder om in zo’n mooi en speciaal gebouw te mogen wonen. We knijpen onszelf nog iedere dag in de armen om er zeker van te zijn dat we niet dromen. Heel veel mensen zeggen: ’Dat geld verdien je toch nooit meer terug?’ Dat is voor ons ook niet het doel. We hebben het pand met liefde opgeknapt. Daarbij hebben we geen kinderen, dus hoeven we aan niemand wat achter te laten. We bouwen zulke mooie herinneringen op, dat is ook wat waard'', aldus het koppel. 

Ze geven aan ook niet te mogen klagen over de boekingen die ze binnenkrijgen. ''Sinds een dik jaar verhuren we beide vakantieappartementen, we hebben al reserveringen voor 2024. Veel Nederlandse gasten hebben ons op televisie gezien en zijn nieuwsgierig. Duitse toeristen weten ons ook meer en meer te vinden. We zijn supertrots op de complimenten en de hoge waardering die we krijgen. Het voelt goed wanneer gasten het fijn hebben en genieten van het stationsgebouw en de omgeving'', concludeert het stel.

Meer over