Samen met Tina de Bruin, Jelka van Houten, Anniek Pheifer en Annemarie Jung

Ilse Warringa over Foute Vriendinnen: ‘We zijn heerlijk vals’

Ilse Warringa – juf Ank in De luizenmoeder – voert in het verborgencameraprogramma Foute vriendinnen de gênantste opdrachten uit. “Alsof je weer tien bent, en héél verlegen.”

Tekst: Tijgerbloedteksten

Waarom zei je ja tegen deze vrouwelijke versie van Foute vrienden?
Lachend: “Dat vroeg ik me ook elke keer af: waarom deed ik dit ook alweer? Tina de Bruin kreeg het verzoek een leuke groep vriendinnen bij elkaar te brengen voor dit programma, waarin we beurtelings een gênante opdracht uitvoeren. We hebben een goede chemie met z’n vijven (naast Ilse Warringa en Tina zijn dit Jelka van Houten, Anniek Pheifer en Annemarie Jung, red.). Het is heerlijk om mensen voor de gek te houden en elkaar stomme grappen te laten uithalen. Je voelt je weer tien jaar oud en héél verlegen. We improviseren erop los.”

Wat vond je het gênantst?
“Alles was gênant, echt alles. Als verkoopster in een viswinkel in IJmuiden moest ik een klant versieren. Met een vis. Ik liet die vis praten: ‘Hallo, ik heet Patricia en ik moet van haar zeggen dat ze jou wel leuk vindt.’ Ik kon die jongen uit schaamte niet aankijken. Tina moest aan de vis zitten en vervolgens met haar vishanden de gezichten van klanten aanraken. Ook erg: we stuurden Annemarie in afschuwelijke kleding over een rode loper. Of Jelka’s acteerworkshop. We lieten haar in foetushouding om papa en mama schreeuwen, heerlijk vals.”

Hoe vaak zongen omstanders tijdens de opnamen het Luizenmoederlied Hallo allemaal?
“Regelmatig! Voor het tweede seizoen van De luizenmoeder, volgend jaar op tv, moet er misschien maar een ander liedje komen. Maar ook al worden we allemaal herkend, toch gaan mensen erin mee, wanneer we iets geks doen. Als ik zelf in een krankzinnige situatie terechtkom, denk ik meestal ook pas achteraf: wat was dat eigenlijk raar.”

Foute vriendinnen - donderdag, RTL 4 • 21.30

Meer over:

Reageren