Ilse Warringa over lied André van Duin: 'Het voelde als... een soort kermis in de hel'

De carnavalsversie van het Luizenmoederliedje Hallo allemaal door André van Duin in DWDD, kon niet de goedkeuring wegdragen van juf Ank zelf. Ze vond het verschrikkelijk. 

Ilse, die ongekende successen beleeft dankzij het idioot populaire De luizenmoeder, hoorde het inmiddels ingeburgerde liedje ooit toen haar dochter het op een harp speelde op de muziekschool. André van Duin 'vercarnavaldiseerde' Hallo allemaal eenmalig en liep met Matthijs van Nieuwkerk de polonaise in DWDD.

Heel Nederland is gestoord

Een beeld waar Ilse niet graag aan wordt herinnerd. In het AD zegt ze: „Het voelde als... een soort kermis in de hel. In dat beeld viel opeens alle gekte samen. Ik kreeg het niet meer gerijmd: mijn dochtertje op de harp, en dan Matthijs van Nieuwkerk dijenkletsend bij die carnavalskraker. Het symboliseerde helemaal de hysterie rond De luizenmoeder. Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst."

Lelijk liedje

Een paar weken later heeft de actrice André van Duin vergeven. „Ik kan er nu wel weer om lachen hoor, maar de hele hype is zó overtrokken. En dat allemaal met dat lelijke liedje aan de haal - echt een liedje van niks.”

Lees ook: Ilse moet binnenkort nieuwe liedjes verzinnen voor juf Ank

Meer over:

Reageren