Inge de Bruijn over Adam Zkt. Eva VIPS

17 mei 2017 11:17 | amusement | Door Televizier

© Roland J.Reinders

Inge de Bruijn is opvallendste kandidate van Adam zkt. Eva VIPS. Waarom zou de meervoudig Olympisch zwemkampioene haar kleren uittrekken op de nationale televisie? Voor dit interview hield ze trouwens haar kleren aan...

Hoe reageerde je toen je gevraagd werd?

“Aanvankelijk terug­houdend, eerlijk gezegd kende ik het hele programma niet! Voor ik ja of nee zei, heb ik eerst een paar afleveringen van Adam zkt. Eva bekeken. Ik vond het heel decent en netjes gefilmd. Het is dan wel bloot maar absoluut niet plat. Ik raakte benieuwd hoe ik zou reageren in zo’n aparte setting en in deze fase van m’n leven sta ik ook weer open voor de liefde, dus toen dacht ik: ‘Waarom ook niet?’”

Was je niet bang voor je imago?

“Absoluut niet, zeker niet toen de makers me ervan verzekerden net zo integer te werk te gaan als in de reguliere reeks. Daar komt bij: ik ben een nette vrouw, weet wat ik doe en ben verder alleen aan mezelf verantwoording verschuldigd.”

Wat vond je het ­lastigste moment?

“Toch wel toen ik voor het eerst écht naakt moest, dat voelde zo eng en kwetsbaar dat ik het liefst rechtstreeks naar huis wilde zwemmen. Ik ben natuurlijk wel gewend om mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven in flinterdunne badpakken, maar dit was wel een stapje verder.”

Ben je hiervoor extra gaan trainen?

“Nee, ik ben bewust niet extra naar de sportschool gegaan om er zo goed mogelijk uit te zien op de camera. Vorig jaar heb ik voor Dance dance dance vijf maanden intens getraind. Ik ben niet meer zo afgetraind als toen, laat staan als tijdens mijn zwemtijd toen ik 8 procent lichaamsvet had. Maar ik ben wel happy zoals ik nu ben en zo moet een eventuele partner me ook accepteren.”

Zat er eigenlijk een leuke man tussen?

“Daar kan ik natuurlijk nog niets over zeggen zonder de afloop van het programma te verklappen! Beide heren hebben hun charmes in de strijd gegooid in de drie dagen dat we samen waren en we hebben een leuke tijd gehad. Je went snel aan het idee dat je naakt bent en we hebben best goede en mooie gesprekken gevoerd.”

Kun je het andere twijfelende BN’ers aanraden?

“Dat is héél persoonlijk: als mensen zich er goed bij ­voelen, moeten ze het zeker niet laten. Aan de makers zal het niet liggen, ze doen hun uiterste best je op je gemak
te stellen en gaan respectvol te werk. Ik kijk met een goed gevoel terug op een uniek avontuur.”

Adam zkt. Eva VIPS, vanaf donderdag 18 mei 20.30 uur • RTL 5
(Inge de Bruijn is te zien in aflevering 2, op donderdag 25 mei)

Meer over