Ingelaste tv-uitzendingen in verband met overlijden Thé Lau

24 juni 2015 17:06 | amusement | Door Televizier

De Avrotros eert de vandaag overleden Thé Lau met twee programma’s: Op Volle Toeren en Thé Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert. Daardoor vervalt Droomhuis Gezocht.

Woensdag werd bekend dat zanger/schrijver Thé Lau op z‘n 62ste is overleden. De Avrotros zendt daarom twee programma's uit over en met Thé Lau.

20.30 uur: Ali B op volle toeren: Thé Lau  (AVROTROS) op NPO 1
 Ali B heeft een zeer speciale ontmoeting. Samen met rapper Typhoon bezoekt hij Thé Lau, de ongeneeslijk zieke zanger en voorman van de Nederlandse rockband The Scene. Thé Lau is 30 jaar ouder en dus van een andere generatie dan Typhoon, de succesvolle rapper die onlangs twee Edison Awards won. Ondanks het grote leeftijdsverschil is er een duidelijke klik tussen de artiesten. Als eerbetoon maakt Typhoon samen met Ali B een prachtige nieuwe versie van The Scenes allergrootste hit 'Iedereen is van de wereld'. Thé Lau geeft op zijn beurt een eigen interpretatie aan Typhoons nummer 'Hemel Valt'. Deze unieke samenwerking leidt tot een uiterst bijzonder resultaat.

De geplande Droomhuis Gezocht van MAX vervalt.
 

21.50 Thé Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert (AVROTROS) NPO 3
 Portret van Thé Lau, de ongeneeslijk zieke voorman van de Nederlandse rockband The Scene. Familie, collega-artiesten en vrienden vertellen over: het begin van Laus carrière in de Bergense band Turquoise, de bekendheid die Lau verwierf als gitarist in Neerlands Hoop, het succes van The Scene (eerst Engelstalig, daarna Nederlandstalig) in Nederland en België, Laus solocarrière, zijn schrijverschap en Laus naderende einde. Omlijst met archiefmateriaal.
Aansluitend het afscheidsconcert dat The Scene gaf op 17 juni 2014 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. M.m.v. strijkkwartet Pavadita en de gastvocalisten Paskal Jakobsen, Jacqueline Govaert, Lange Frans, Maria de Fatima en Tom Barman.
 
Rambam en Louis Theroux vervallen.

Meer over