Anita Rani

Ingrijpend Murdertown op maandagavond te zien bij Crime+Investigation

11 oktober 2021 15:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© https://seac.bskyb.com/
Crime+Investigation brengt Murdertown naar Nederland. In het derde seizoen bezoekt presentatrice Anita Rani tien steden waar een moord de gemeenschap heeft verscheurd.

Wat doet een moord met een gemeenschap? Dat is de centrale vraag in Murdertown. De Britse radio- en tv-presentator Anita Rani (43) gaat in gesprek met direct getroffenen van slachtoffers, waaronder vrienden en familieleden. Ook zoekt ze soms de beschuldigden op. 

Visitekaartje

In deze aflevering komt Anita terecht in Wakefield in Yorkshire om meer te weten te komen over de gruwelijke moord op Wendy Speakes in 1994. Haar moordenaar had namelijk een uniek visitekaartje, een fetisj voor schoenen. Door middel van interviews met de hoofddetective in de zaak en Wendy's dochter Tracey, ontdekken we stukje bij beetje hoe de man die hier verantwoordelijk voor is tot het gerecht werd gebracht. 

Gemeenschap

Om te kunnen duiden wat een moord teweegbrengt in een gemeenschap komen ook lokale misdaadverslaggevers, opsporingsambtenaren en criminologen aan het woord. Rani gaat in dit seizoen verder op bezoek in Milton Keynes, Wigan, Wishaw, Southampton, Oxford, Lichfield, Leicester, Bath en Whitby. 

Murdertown is vanaf maandag 4 oktober wekelijks om 21:00 uur te zien op Crime+Investigation. Op zondag wordt de aflevering van Murdertown om 23.50 uur nog een keer uitgezonden.

Meer over