Begin 2024

Interieur- en lifestylezender HGTV komt naar Nederland

30 oktober 2023 14:37 | amusement | Door Tessa Kok

© HGTV
Goed nieuws voor liefhebbers van interieur- en lifestyleprogramma's! Warner Bros. Discovery haalt interieur- en lifestylezender HGTV namelijk naar Nederland. Vanaf begin 2024 kunnen kijkers genieten van een flinke dosis interieurinspiratie- en verbouwingscontent.

HGTV 

HGTV is een interieur- en lifestylezender die al in 93 andere landen te zien is. Wereldwijd is het een succesvol merk, dat nu ook in Nederland haar intrede gaat maken. De zender is onder meer bekend door het programma Celebrity IOU, waarin broers Jonathan en Drew Scott in samenwerking met celebrities woningen een make-over geven en schenken aan mensen die een speciaal plekje in hun hart hebben veroverd. Ook My Lottery Dream Home en House Hunters zijn bekende shows op de zender.

HGTV maakt haar intrede in Nederland op maandag 15 januari 2024. Kijkers die een tv-abonnement hebben bij aanbieders KPN, Ziggo en Odido kunnen vanaf die datum genieten van de uitgebreide programmering van de nieuwe zender. De meeste programma’s bij HGTV zijn ook te zien op streaming service discovery+. 

Programma's in Nederland

HGTV biedt kijkers een hele hoop interieur- en verbouwingsinspiratie. Je kunt hier terecht voor content over alles in en rondom het huis. Van interieurprojecten tot complete renovaties, alles komt voorbij. In Nederland zijn straks diverse programma's bij HGTV te bewonderen. Fixer To Fabulous is er daar één van. In dit programma staat het koppel Dave en Jenny Marrs centraal. Zij zetten voor de show alles op alles om historische huizen in en om hun thuisstad te herstellen.

Ook No Reno Demo is een programma dat in Nederland uitgezonden gaat worden. In deze show gaat influencer Jennifer Tordryk aan de slag met huisrenovaties, zonder daarvoor heel veel te slopen. 

Tatiana Lagewaard, Head of Content & Programming bij Warner Bros. Discovery, laat weten blij te zijn dat HGTV naar Nederland komt: ”We zijn blij de zender HGTV aan het Warner Bros. Discovery-portfolio toe te mogen voegen en daarmee dit mooie merk naar Nederland te halen. Met ‘content dat staat als een huis’, zoals de programma’s Fixer To Fabulous en No Demo Reno, zijn we dé aangewezen plek voor interieurfans en renovatieliefhebbers. Ons doel is om met HGTV een bron aan inspiratie te zijn, maar ook een zender om even lekker bij te relaxen.”   

Meer over