Interview

Eddy Zoëy debuteert met Ranking The Stars: 'Dit wordt niet de grote Eddy-show'

27 oktober 2021 10:00 | amusement | Door Judith Regeling

© NT Visuals
Ranking the Stars wordt flink vernieuwd. Eddy Zoëy stapt in de schoenen van Paul de Leeuw als presentator. ‘Ik dacht, ik ga hier veel lol aan beleven, dit ga ik gewoon doen.’

Hoe lang moest je hier over nadenken?

“Niet heel lang. Het was de eerste klus in tijden waar ik kippenvel van kreeg. Toen ze me belden vroeg ik nog, waarom? Ik gooi er niet zoals Paul honderd grappen per minuut uit. Maar ze vonden dat ik de juiste energie, vaart en spelleiding meebracht. Ik dacht, ik ga hier veel lol aan beleven, dus dit ga ik gewoon doen. Het was nog wel een beetje zoeken. Niemand verwachtte dat ik als topzwemmer à la Pieter van den Hoogenband meteen even een wereldrecordje zou neerzetten. Ik was nog aan het watertrappelen, maar we hebben uiteindelijk iets neergezet dat superleuk is om naar te kijken.”

Hoe anders wordt het?

Paul de Leeuw was de grappigste van het stel. Dit wordt niet de grote Eddy-show, ik ben meer aangever en spelleider. De comedy komt vooral vanuit het panel. Dat is nieuw, RTL wil het programma echt opnieuw uitvinden. Vanwege de opnamen in vakantietijd hebben we nog niet een vast panel. We hebben wel veel comedians, onder anderen Steven Brunswijk, Esmée van Kampen, Maxim Hartman en Willie Wartaal. Ik heb alle ruwe opnames mee naar huis genomen om te checken wat nog beter kon.”

Waarom was je zelf eigenlijk nooit gast?

“Bijna alle BNN’ers hebben er wel een keer gezeten. Behalve ik, dus, haha. Paul legde me nog uit, jij hebt geen enkel schandaaltje aan je broek hangen, geen bekende exen, geen gedoe. Bij een ranking kom je dus altijd op vijf, eindig je nooit op de eerste of laatste plaats. Daar had hij wel een punt, dacht ik nog, toen we mensen gingen zoeken voor het panel. Je wil toch gasten met een randje.”

Ranking The Stars gaat 27 oktober om 20.30 uur van start op RTL5.

Meer over