Interview: Georgina Verbaan over Schaep Ahoy

14 maart 2015 10:00 | amusement | Door Televizier

De vierde spin-off van ’t Schaep Met De 5 Pooten, Schaep Ahoy, speelt zich af op een cruiseschip in de jaren 90. Georgina Verbaan is weer van de partij als Lena.

Hoe pakt de bootreis in Schaep Ahoy uit voor Lena?

"Ook dit seizoen is ze weer op zoek naar de liefde. Je gunt het haar zo, hè. Er komt hier en daar wel iemand voorbij, maar of de ware daarbij zit?” 

Wat is er zo leuk aan ‘t Schaep?

"Het zijn heerlijke verkleed­partijen. Het is erg leuk om je de ene dag in een Volendams kostuum te hijsen en de andere dag in een duizend-en-een-nachtoutfit. We voelen ons net een groep kinderen dat uit de verkleedkist mag graaien, terwijl er mandjes met snoep langskomen. Het is echt een feestje. Vooral bij de liedjes wordt er uitgepakt. Alles wordt prachtig aangekleed. Voor mij zijn die echt een hoogtepunt.”

Hoe worden die liedjes gekozen?

"Iedereen mag bij scenarioschrijver Frank ­Houtappels suggesties voor een lied indienen. Dan is het altijd afwachten of ze in de verhaallijnen passen. Ik vind het te gek dat mijn suggestie Onderweg van Abel het heeft gehaald. Maar er komen niet alleen liedjes uit de jaren 90 voorbij, hoor. Frank heeft ook voor een aantal gouwe ouwen gekozen, zoals Dinge-dong van Teach-In en Terug naar de kust van Maggie MacNeil. Het inzingen van de nummers vind ik trouwens best een dingetje. Het is heel gek om een Nederlands nummer in plat Amsterdams te zingen, met een rollende r en een nasale stem.”  

Zelf was je in de jaren 90 nog een tiener. Hoe kijk je terug op die tijd?

"Overwegend positief. Ik volgde acteerlessen op een jeugd­theaterschool en speelde hier en daar kleine rolletjes, totdat ik in 1997 bij GTST kwam. Dat was een leuke en leerzame tijd, maar ook best eng. Ik was net 17, woonde op mezelf en was ineens bekend. Ik kon moeilijk met die roem omgaan. Daarnaast was dit voor mij natuurlijk een ­periode waarin ik veel uitging.”

Zijn er plannen om nog een reeks van ‘t Schaep op poten te zetten? 

"Elke keer denken we dat het de laatste is, maar dan mogen we toch weer door. Van mij mag er een nieuwe serie komen. Het blijft leuk om te doen, omdat we het zo gezellig samen hebben. Van de tv-programma’s waaraan ik meedoe, is ’t Schaep de enige productie waarnaar ik met plezier kijk, zonder dat ik continu kritisch op mezelf aan het letten ben.”

Schaep Ahoy is zaterdagavond om 21.10 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: Carry Tefsen is niet meer te zien in Schaep Ahoy.

Meer over