Interview: Gerrie Dantuma eindelijk écht door in The Voice

Vorig jaar strandde Gerrie Dantuma in The voice nadat coach Trijntje haar tegenover latere winnares Leona liet battelen. Dit jaar zong ze zich wél glansrijk naar de live shows.

Hoe was het om nu eindelijk wel de battle te winnen?

„Dat was een lekker gevoel, helemaal na vorig jaar natuurlijk. Ik was wel net zo gespannen, je weet nooit hoe het loopt. In de auditieronde vond iedereen me dan wel goed, maar het is altijd afwachten hoe het afloopt. En toen eerst Trijntje Oosterhuis en daarna Ilse DeLange zeiden dat ze voor m’n tegenstander kozen, schrok ik. Niet weer!, dacht ik. Ze zullen hun redenen wel hebben gehad.”  

Je ex-coach Trijntje Oosterhuis keek nogal verbaasd toen Marco Borsato toch voor jou koos.

„Dat zag ik pas later terug op televisie. Ze zei dat ik in haar hart zat, maar ze koos toch voor mijn tegenstandster. Daar was ik een beetje verbaasd over. Maar ik neem Trijntje niks kwalijk, hoor.” 

Je zal dan wel heel blij zijn dat je dit jaar voor Marco hebt gekozen.

„Ik heb inderdaad het idee dat ik in een heel leuk team. Marco is een betrokken coach, helemaal nu we in de voorbereiding voor de liveshows zitten.”

Wilde je vorig jaar na de battles meteen weer meedoen? 

„In eerste instantie niet omdat ik zwaar teleurgesteld was, maar dan bezinkt het en bedenk je dat het toch wel heel erg leuk was. Ik kreeg daarna ook zo veel leuke reacties van mensen. Nog maar een keer proberen, dacht ik toen.”

Je moest een jaar wachten, wat heb je in die tijd gedaan?

„Ik werk op een school als administratief medewerker en ik heb een beetje opgetreden. Een keer met Iris Kroes, een keer bij een concert van Trijntje en tussendoor op feestjes, akoestisch, met een gitaar.”

Wat voor nummers ga je zingen bij de liveshows?

„Ze zeggen dat ik een beetje soul in m’n stem heb, dus misschien ga ik die kant uit, maar ik vind het ook leuk om - net als bij de blind auditions - een dancenummer te pakken en daar iets van te maken dat bij me past. Ik kijk er erg naar uit, op zo’n groot podium, met publiek en live op televisie.”  

Ga je ver komen in de liveshows?

„Dat is heel lastig te beoordelen omdat iedereen zo anders is qua stem en geluid. Ik kan alleen maar hopen.”

Wat wil je het allerliefst bereiken in de muziek? 

„Het lijkt me fantastisch om ooit een eigen liedje te zingen, speciaal voor mij geschreven.”  

Afgelopen vrijdag zong Gerrie Danthuma voor het eerst in een liveshow van The Voice of Holland. Tot groot plezier van haar coach Marco Borsato is zij door naar de volgende liveshow.

Reageren