Weer samen op de buis

Interview: Humberto Tan en Luuk Ikink over Ondertussen in Nederland

18 Mei 2019 14:07 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Humberto Tan en Luuk Ikink zijn weer herenigd na hun succesvolle samenwerking bij RTL Late night. Samen presenteren ze de zaterdagavondshow Ondertussen in Nederland, waarin het allemaal draait om onze twaalf Nederlandse provincies.

Tekst: Tijgerbloedteksten

Hoe ontstond deze nieuwe familiespelshow en wat kunnen de kijkers thuis verwachten?
Humberto: “RTL vroeg ons, los van elkaar of we het zagen zitten om weer samen iets op tv te doen. Vervolgens polsten ze ons of we samen dít programma zouden willen doen. Een echt zaterdagavondprogramma op prime time, waarin een team van bekende en een team van onbekende mensen moeten proberen zoveel mogelijk provincies te veroveren. Dat kunnen ze doen door vragen over die provincies goed te beantwoorden. “Soms is dat heel eenvoudig – denk aan: bij welke noordelijke provincie hoort Texel? NH! Maar soms zijn de vragen ook echt moeilijk. Toch is het nooit zo moeilijk dat de mensen thuis niet kunnen meespelen. Dus wat de kijkers kunnen verwachten: nieuwe kennis opdoen én veel humor, samengebracht in één programma.”

Luuk: “Ondertussen in Nederland is gewoon een lekkere frisse quiz over Nederland. Een quiz waar een keer niet alleen maar BN'ers aan meedoen, maar ook onbekende Nederlanders, het publiek en natuurlijk de mensen thuis. We trekken kriskras door Nederland. Door dit programma komen we er samen achter dat er nog zo veel is dat we nog niet weten over ons eigen land!”

Hoe vinden jullie het om weer samen te werken?
Humberto: “Het voelt erg vertrouwd om met Luuk te werken, bij RTL Late night beviel dat al goed. Hij is zo eigen en blijft altijd erg zichzelf. Hij is ook altijd gericht op het beter maken van een programma. En ik hou daarbij enorm van zijn droge humor.”

Luuk: “Ik vind het ook ontzettend leuk, ik heb er echt heel veel zin in om dit samen te gaan doen. Toen ik in 2013 met tv begon, was dat natuurlijk aan de zijde van Humberto. Ik vind het dus geweldig dat onze paden elkaar nog een keer kruisen!”

Wat denken jullie dat jullie kracht is als team?
Humberto: “Wij gunnen elkaar, in ieder opzicht, alle ruimte.”

Luuk: “Ik denk dat het in ons geval ook ontzettend goed werkt dat we twee totaal verschillende mensen zijn. We hebben andere interesses en karakters. Daardoor vullen we elkaar dus erg goed aan!”

Ondertussen in Nederland | zaterdag | 20.30 | RTL 4

Meer over