Interview

Klaasje Meijer doet mee aan de nieuwe SBS6-show Avastars: 'Dit is super vet!'

3 maart 2023 10:00 | amusement | Door Janine van Rooden

© Talpa
Klaasje Meijer gaat na The Big Balance een nieuwe uitdaging aan: Avastars. Samen met professioneel danseres Valery Bouwknegt vormt ze hierin het virtuele supertalent Kioko. Wij spraken de twee over hun deelname aan het bijzondere televisieprogramma.

In de SBS6-show Avastars nemen virtuele supertalenten het tegen elkaar op. Bekende zangers zorgen voor de aansturing van het gezicht en de stem van het digitale personage, terwijl professionele dansers het lichaam besturen. Samen worden ze dus één 'Avastar'.

Waarom hebben jullie 'ja' gezegd tegen Avastars?

Valery: "Avastars is een programma dat nog nooit eerder is gemaakt en zo'n gaaf concept dat ik er gelijk aan mee wilde werken. Technisch gezien is dit echt next level en dat vond ik een hele toffe uitdaging."

Klaasje: "Voor mij eigenlijk hetzelfde. Toen ik werd gevraagd had ik meteen zoiets van: oké, dit is super vet! Je maakt Avastars ook echt samen en teamwork vind ik altijd heel erg leuk."

Klaasje, jij bent één van de weinige kandidaten die zowel kan dansen als zingen. Vond je het niet gek dat je het dansen nu uit handen moest geven aan Valery?

Klaasje: "Nee, dat vond ik juist fijn! In het verleden (bij meidengroep K3, red.) heb ik dat natuurlijk altijd gecombineerd, maar dan loop je toch tegen bepaalde grenzen aan. Het is super moeilijk om dat goed te kunnen combineren. Dat kon ik hier helemaal loslaten, want mijn focus was echt de zang."

Valery, hoe was het voor jou om ineens zo'n goede zangstem te hebben?

Valery: "Dat was in het begin wel wennen. Normaal dans ik alleen maar en nu moest ik als Klaasje een uithaal of iets anders deed erop anticiperen, want je bent met elkaar verbonden tot één Avastar. Dat was een flinke uitdaging."

Lees ook: Simon Keizer en Nicky Romero jureren in Avastars

Hoe zat het met de onderlinge competitie?

Klaasje: "De groep was echt heel leuk waardoor het niet per se voelde als een competitie. Backstage kon je met elkaar meekijken dus we zaten elkaar ook steeds aan te moedigen."

Valery: "Je wilt natuurlijk wel winnen, maar we waren ook echt dikke vrienden met elkaar. De competitie had geen invloed op de sfeer."

Hopen jullie dat er een toekomst in jullie Avastar Kioko zit?

Klaasje: "Daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht! Stel je voor dat we gewoon als Kioko ergens voor worden geboekt..."

Valery: "Dat ze een concert geeft!"

Klaasje: "Ja! Je hoort het, we staan overal voor open, haha."

Avastars is elke vrijdag om 20:30 uur te zien bij SBS6

Meer over