Interview met acteur Loek Peters over Expeditie Robinson

11 september 2014 20:17 | amusement | Door Televizier

Normaal doet iederen een stapje opzij voor crimineel Berry in Penoza, en ook in Expeditie Robinson is acteur Loek Peters geen watje. Televizier.nl sprak met hem.

Waarom doe je mee aan Expeditie Robinson?

„Omdat ik de uitdaging met mezelf wel aan wilde gaan, vooral op fysiek vlak. Ik fiets graag in m’n eentje, maar dit is natuurlijk iets anders. Ik was heel benieuwd wat mijn lijf allemaal kon hebben. Hoe lang hou ik het vol? Wat gebeurt er met mijn lichaam en mijn hoofd tijdens zo’n expeditie? En de locatie was ook niet verkeerd.”

Ben je jezelf tegengekomen?

„Op allerlei verschillende vlakken. Ik vond de zwaarste dingen achteraf gezien het leukst. Denk daarbij aan de extreme warmte, de extreme vochtigheid, het gebrek aan eten en dan toch fysiek moeten presteren. Ja, het was gewoon te gek om te doen.”

Het draait natuurlijk niet alleen om de fysieke kracht

„Met het mentale gedeelte ben ik eigenlijk niet heel veel bezig geweest, omdat het iets is waar ik simpelweg niet veel zin in had. Ik ging meer voor het echte overleven.”

Er is dit jaar ook een verliezerseiland genaamd 'de hel'. Hoe was dat?

„Nu ik de eerste beelden heb gezien vond ik het er allemaal nog best ok√© uitzien, maar in het echt was het een stuk zwaarder en heftiger dan het lijkt. Er was in de hel echt alleen maar modder en we sliepen op boomstronken, dat was niet echt comfortabel.”

Verander je tijdens Expeditie Robinson als mens?

„Geen idee, ik heb wel geprobeerd om mezelf te blijven. Ik ben sowieso geen enorme meeprater, ik ben vrij uitgesproken en ik vind wat ik vind. Ben je het niet met me eens dan is dat ook prima. Het is wat het is en dan heb je aansluiting met de groep of niet.”

Wat heb je het meest gemist?

„Mijn gezin, verder niets. Ik heb een dochter van twee en mijn vriendin was tijdens de expeditie jarig, dus dat was lastig.”

Hoe ging je om met de extreme omstandigheden?

„De eerste twee dagen moest mijn lijf enorm wennen aan de omstandigheden. Ik weet nog dat ik de avond na de eerste proef last had van hoofdpijn die niet meer stopte. Ik was bijna oververhit, omdat mijn lijf nog niets gewend was. Hoe langer de expeditie duurde, hoe fitter en sterker ik me ging voelen. Ik had nogal wat overgewicht toen ik aankwam en vanaf dat moment ging het eigenlijk alleen maar lekkerder. Na Expeditie Robinson ben ik op vakantie geweest in Griekenland en daar reed ik op het heetst van de dag met mijn mountainbike een berg te beklimmen. Mijn lijf was zo gewend geraakt aan zware omstandigheden, dat ik daar echt geen enkel probleem mee had. Wat heel jammer is, is dat dat weer verdwijnt. Dat is gewoon kak!”

Meer over