Interview met André Hazes jr. over Rad van Fortuin

22 augustus 2016 16:34 | amusement | Door Televizier

© Reinier Bergsma/SBS

Toen Hans van der Togt en Leontine (toen nog Ruiters) grote successen boekten met ‘Rad van fortuin’ was André Hazes jr. (22) nog niet eens geboren. En juist daarom is hij de nieuwe presentator van de show. 

Hoe ben je terechtgekomen bij Rad van Fortuin?
“Talpa vroeg of ik een screening wilde doen. Ik wist niet zeker of dit programma het juiste zou zijn om mijn televisieloopbaan mee te beginnen, maar een test doen voor John de Mol kan nooit kwaad. De eerste screening ging heel slecht: ik wilde presenteren zoals het hoort, maar dat werkte totaal niet. Ik kreeg nog een tweede kans, en toen heb ik het op mijn manier gedaan: met mijn grappen en mijn persoonlijkheid. Dat was wel raak.”

Heb je naar de originele variant met Hans van der Togt gekeken?
“Ja, twintig seconden. Dat vond ik lang genoeg. Niet vanwege Hans, maar ik moet de show op mijn eigen manier doen. Als ik langer naar Hans ga kijken, neem ik toch dingen van hem over. Hij presenteerde Rad van fortuin volgens het boekje. Mijn versie is met grappen die net door de beugel kunnen en opmerkingen waarvan je denkt: oooh, kan dat wel? Ja, net aan. Dat is nogal een verschil.”

Waar let je op bij het presenteren?
“Het is natuurlijk niet heel moeilijk wat ik doe. Ik lees de spelregels voor, iemand geeft het rad een hengst en ik ga een gesprekje aan met een kandidaat. Iedereen heeft wel wat aparts: de een spaart lego, de ander atlassen. Daar wil ik achterkomen. Het gaat allemaal vanzelf; het praten, presenteren en vooral het grappen maken.”

Hans van der Togt had zijn ‘enige echte eigen Leontine’, jij hebt elke keer andere ‘Leontines’ of ‘Leo’s’ als assistent. Mocht jij bepalen wie je zou vergezellen?
“Als ik had gewild wel, maar ik bemoei me al met zo veel; ik maak mijn eigen teksten,
verzin mijn eigen grappen. Ik denk dat ze me weg­sturen als ik me met nog meer bezighoud. Daarnaast zouden mijn keuzes eentonig zijn: alleen maar meiden met dubbel D, haha. Nu hebben we een mix: een jongen op krukken, een politieagent en een forse vrouw met wie ik ontzettend heb gelachen.”

Verwacht je dat Rad van fortuin goed wordt bekeken?
“Ik hoop het, en ik gun dit programma ook een succes, want het is gezellig en humoristisch. Het is geen ouwelullen-show meer. Als je houdt van volkse humor, dan is het leuk om naar te kijken.”

Rad van fortuin Quiz 20.00 ● SBS 6

Meer over