Interview met de familie Van Berkel uit Helemaal het Einde

29 januari 2018 10:49 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Al weken werd uitgekeken naar de komst van het vierde gezin in Helemaal het einde. Vanavond komen ze eindelijk aan in Kaapverdië. Wij spraken met Matthijs en Marieke van Berkel.

Matthijs (39) en Marieke (41) van Berkel uit Hoogeveen zijn vertrokken met hun kinderen Daan (13) Anne Eva (10), Noa Lise (5) en Mette Sophie (3)

Waarom komen jullie zo laat?
Marieke: „Ik stond in Nederland voor de klas en het was handiger voor mij en de kinderen om het schooljaar goed af te ronden. Dat was wel zo prettig.”

Waarom wilden jullie dit doen?
Marieke: „We keken altijd naar programma’s als Ik vertrek, Het roer om en Helemaal het einde en het leek ons zo gaaf om eens te doen. Ook voor we kinderen kregen waren we al van plan om in het buitenland te gaan wonen, maar het kwam er nooit van. Tot we de oproep van Helemaal het einde zagen. Stiekem is onze droom om naar het buitenland te gaan daarmee toch nog uitgekomen.”

Een hele onderneming met vier kinderen
Matthijs: „Dat is een feit, maar dat is ook zo als je drie kinderen hebt, of eentje. Het is maar net wat je referentiekader is. Met vier kinderen heb je wel te maken met vier verschillende persoonlijkheden.”

En dan zit je ook nog met z’n zessen in een tent.
Matthijs: „Het voordeel van een groot gezin is dat je dan ook een grote tent krijgt. En we hebben alles wat je maar nodig kunt hebben: een bank, een eettafel, zes bedden, alleen wat betreft sanitair is het een beetje afzien. En je levert nogal wat privacy in omdat je geen muren en deuren hebt.”

Wat vonden jullie van de bestemming?
Marieke: „Toen we in onze studententijd verkering kregen, hebben we eens de atlas erbij gepakt en de drie landen aangewezen waar we het liefst op huwelijksreis naartoe zouden gaan. Onafhankelijk van elkaar hadden we alle twee Kaapverdië op 1 staan. Terwijl we er nog nooit geweest waren! Uiteindelijk zijn we niet gegaan omdat er geen geld was, maar dit is dus een soort van verlate huwelijksreis voor ons.”

Straks zijn jullie hartstikke beroemd en dan heeft iedereen een mening. Vind je dat vervelend?
Matthijs: „Er zijn veel mensen die het een leuk programma vinden, maar er zijn ook mensen die lelijke dingen zullen zeggen. Dat is een gegeven. Wij leven ons eigen leven, en als mensen daar iets van vinden, is dat prima.”

Helemaal het einde, maandag 20.30 uur • RTL 4

Lees ook: Een keigaaf interview met de familie Molenaar, een niet te missen gesprek met de familie Beerens en een tof praatje met de familie De Weijer.

Meer over