Interview met de familie van Moorsel over Groeten uit 19XX

Vanavond gaat de familie van Moorsel terug naar 1980 in het programma Groeten uit 19XX. Wij spraken hierover met het gezin.

Leontien van Moorsel is blij dat ze heeft meegedaan. “Het leukste hieraan is dat je de kids je jeugd kunt laten ervaren.” De familie kwam terecht in een huis dat helemaal naar 1980 is getransformeerd. “Er stond een flipperkast en zelfs een Monchichi-beertje in het huis.”

Televisie

Haar partner Michael Zijlaard verbaasde zich vooral over de tv van die tijd. “Wij vonden programma’s als Ren je rot geweldig, maar dat vonden de kinderen ‘echt héél saai.’” De grootste klacht van de jongeren in het gezelschap was de traagheid van de tv van toen. Leontien: “Dat is grappig, want zo hebben wij dat helemaal niet ervaren. Maar als ik het nu terugzie, denk ik ook: ‘wat saai', haha."

Michael: “We hebben wel ontzettend leuke dagen gehad. Vooral de huiselijkheid uit die tijd beviel erg goed. Ik heb wel ingezien dat we een hele leuke jeugd hebben gehad.”

Telefoon

Ook het ontbreken van de telefoon was een verademing. Leontien: “Je slaapt veel beter, daar kom je achter als je drie dagen zonder telefoon leeft. Je hersenpan staat namelijk geen seconde stil door die telefoon. Zonder mobiel word je veel rustiger.” Michael: “Het was wel relaxed zonder dat ding, maar toen we naar huis reden, pakten we hem gewoon weer, haha.

Ouderwetse fiets

Leontien van Moorsel waagde zich ook nog op een jaren 80 wielerfiets, en dat was meteen ook het favoriete onderdeel van dochter Indy en vriendin Suus. Leontien: “Dat was echt gaaf om de kinderen te laten ervaren. We fietsten op zo’n ouderwetse wielerfiets, waar ik het op heb geleerd. Dat voelde nu als een gammel gebakje. Tegenwoordig is dat materiaal veel professioneler.”

Groeten uit 19XX is vanavond om 20.30 te zien op RTL 4

Meer over:

Reageren