Interview met model Ancilla Tilia over Expeditie Robinson

Houdt de blonde rondborstige Ancilla Tilia het zonder scheermesjes uit op onbewoond eiland? Natuurlijk wel, ze liet alles lekker waxen. Televizier.nl sprak met Ancilla.

Presentatrice, activistie en model Ancilla Tilia baarde vorig jaar opzien toen ze op live-televisie Gordon beschuldigde van overmatig cocaïnegebruik. Het leverde de blondine veel publiciteit op en het begin van een BN'erschap. Als beloning Ancilla (geboren als Linde van de Leest) dit jaar meedoen aan Expeditie Robinson.

Wat doet een mooie vrouw als jij midden in de jungle?

„Hé, hé, hé, ik was vroeger wel padvinder hè. Ik weet dat ik bekend sta als glamourmeisje, maar op zich is het concept me niet vreemd. Het is wel erg lang geleden dat ik in het diepe van de natuur ben gegooid, maar het was ontzettend leuk en ik moest meteen weer denken aan toen.”

Heb je nog iets gehad aan je verleden als padvinder?

„Ja, ik denk het wel. Gewoon het feit dat het niet onbekend voor me was, ik vond het niet vreemd dat ik het ineens zonder bed en zonder douche moest doen. Ik merkte dat veel mensen het lastig vonden dat ze ineens hun tanden niet meer konden poetsen en niet konden douchen, maar vies worden vind ik echt geen enkel probleem, haha.”

Hoe kan het eigenlijk dat je op televisie altijd perfect geschoren oksels ziet, terwijl je geen mesje mee mag nemen?

„Nu wordt het wel meteen een heel intiem interview, maar ik heb alles lekker laten waxen en dan ben je er een paar weken van af. Ik weet dat andere mensen hun haar hebben laten weg laseren. Maar mochten er bepaalde imperfecties te zien zijn, dan wordt dat wel respectvol in beeld gebracht. Dus dat is een grote geruststelling als je jezelf zo bloot geeft in een programma.”

Wat vond je van de Robinson-eilanden?

„Prachtig. Ik ben nog nooit op zo’n mooie plek op aarde geweest. Het was onbeschrijfelijk.”

Hoe was het om te leven met gevaarlijke beesten?

„We kregen van tevoren een briefing dat je voor bepaalde beesten moest uitkijken en dan denk je: ‘Ja, dat zal wel’, maar ik ben blij dat ik de centipede, een duizendpoot, die alles doodmaakt wat hij ziet, niet ben tegengekomen.”

Ben je niet stiekem tegen iemand anders aangekropen?

„Nee, haha. Misschien in mijn slaap, maar dat weet ik niet. Het was in ieder geval niet bewust.”

Kun je als vegetariër op het eiland overleven?

„Nee, je moet alles eten wat er langskomt omdat er niet veel is. Er is geen ruimte om kieskeurig te zijn.”

Wat is het mooiste wat je tijdens de expeditie hebt meegemaakt?

„Onder de sterrenhemel slapen. Ik dacht: ‘Ik lig hier, ik heb helemaal niks, ik ben gezond, ik leef, het is hier mooi en het is prima’.”

Wat voor type speler ben jij?

„Ik ben geen sporter en ook niet heel erg competitief. Ik ben meer zelfredzaam en ik help graag andere mensen. Ik vond de wedstrijden ook best moeilijk. In het dagelijks leven ben ik niet zo competitief.”

Mag je je op het eiland insmeren met zonnebrand?

„Dat was ook mijn eerste vraag. En dat mag.’”

Wat heb je het meest gemist van thuis?

„Mijn katten, haha. Heel suf, maar mijn katten slapen altijd tegen me aan ’s nachts. Als ik dan alleen in mijn bedje lag en ik had het koud, dan miste ik mijn katten wel.”

Heb je nog iets geleerd?

„Dat je niet zoveel nodig hebt om te overleven en dat we in het rijke westen behoorlijk verwend zijn. Het is bij ons nooit genoeg en daarginds ben je al blij met een pinda. Je beseft echt hoe verwend we hier eigenlijk zijn.”

Reageren