Interview met Nienke Plas over Zon Zuipen Ziekenhuis

2 Januari 2018 10:56 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL Late Night

In Zon Zuipen Ziekenhuis: Hier Is Het Feestje, volgen Dennis Weening, Rick Brandsteder en Nienke Plas jongeren die de vakantie van hun leven vieren in Europese badplaatsen. Voor YouTuber Nienke is het haar debuut als presentator op RTL.

Wat gaan we zien?
„Veel feesten op lekkere vakantiebestemmingen, voornamelijk met Nederlandse jongeren. En natuurlijk laten we niet alleen maar de leuke dingen maar ook veel narigheid zien. Mensen die te veel drinken of drugs gebruiken en daarom domme dingen doen. Dat is de keerzijde van de medaille.”

Waar ben je geweest?
„Op Malaga en Ibiza. Veel mensen denken dat Ibiza een eiland is voor de elite, maar ook daar heb je een foute plek vol met Engelse en Nederlandse jongeren die puur komen om te feesten. We waren in het plaatsje San Antoni en daar gaat het 24/7 door. We hadden een hotel midden in het centrum en de productie had ons voor de zekerheid van oordoppen voorzien. Die hadden we ook wel nodig want het houdt daar maar niet op. Je vraagt je af of sommige mensen in twee weken vakantie überhaupt wel slapen.”

Ging het jou wel eens te ver?
„Je ziet regelmatig jongeren staan tollen, met van die draaiende ogen. Ze weten van achteren niet dat ze van voren leven. Het is hartstikke leuk om plezier te maken, maar waarom moet je zo ver gaan? Er rijden veel ambulances rond en er is een groepje vrijwilligers dat rondjes maakt om mensen die in de problemen komen aan een infuus te leggen en zo. Ik heb zelf een zoontje en ik vrees nu al het moment dat hij zijn eerste vakantie naar Ibiza aankondigt. Maar we hebben ook hele leuke groepjes gefilmd die op een leuke manier plezier maakten. Het was dubbel. ”

Was jij zelf niet zo’n feesttype?
„Niet op die manier. Ik ben wel naar Ibiza geweest met vriendinnen, maar toen zijn we drie keer uitgegaan, dat was meer dan genoeg. Wij vonden bakken en braden veel belangrijker.”

Je bent vooral bekend als YouTuber, waarom heb je voor dit programma gekozen?
„Ik keek het programma en had er altijd veel plezier om, ik maak zelf tenslotte ook vlogs om te lachen. Het leek me daarbij ook geen straf om 10 dagen op Ibiza te filmen.”

Is dit het begin van veel meer voor jou op tv?
„Zeker. Ik heb hier veel van geleerd en binnenkort gaan we kijken wat er nog meer mogelijk is.”

Ga je wel door op YouTube?
„Ik ben zelfs van plan om meer video’s per week te gaan maken. Al wordt dat wel lastig omdat ik ook bezig ben met een comedyshow. Echte stand-up waarmee ik in 2018 door het land wil. Dat is m’n droom altijd geweest en in 2019 hoop ik er het land mee door te gaan. ”

Meer over