Interview met Stijn Fransen uit GTST

Na Beau Schneider (Tim) en Gaby Blaaser (Sacha) maakte ook Stijn Fransen de overstap van SpangaS  naar GTST. Ze speelt de puberende Sam Dekker.


Wat voor type is Sam?

„Sam is erg sportief. Ze woont in Canada. Daar zit ze op een speciale school waar ze atletiek kan combineren met haar opleiding. Met de Kerst is ze naar Meerdijk gekomen om haar moeder en broer op te zoeken, maar ze is een blijvertje. Sam is lekker aan het puberen en zit heftig in de emoties. Ze kan heel lief zijn, maar ook opeens heel boos worden om iets kleins.” 

Je bent 25 jaar. Is dat niet aan de oude kant voor een puber?

„Ja, maar ik oog nog vrij jong. Ik ben klein, ik heb een jong koppie en voor zover ik weet nog geen rimpels. Dat werkt in mijn voordeel. Ik kan zo’n rol nog spelen en ik vind het leuk.” 

Lijkt Sam op Renée Krul, die je drie seizoenen lang in SpangaS hebt gespeeld?

„Ze lijken wel op elkaar, maar zitten in een andere fase. Renée is een vrolijke scholier van 14, 15 jaar. Zij is vooral bezig met vriendinnen en school. Sam is wat ouder en heeft juist iets van: wat kan mij die school schelen. Renée is een tomboy, Sam is meer een meisje.”

Beschouw je de overstap naar GTST als een promotie?

„Ik weet niet. Bij SpangaS heb ik ontzettend veel geleerd en ik heb er een fantastische tijd gehad. Ik sprong wel een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik deze rol had gekregen. Ik kon het haast niet geloven. Het is hartstikke tof als je een rol krijgt die je heel graag wilde hebben. Sta je ineens met Jette van der Meij en Caroline De Bruijn op de set!  Dat was met Rokjesdag ook, de filmkomedie die in maart in première gaat. Waarom willen ze mij?, vraag ik me dan af.”

Welke rol heb je in Rokjesdag?

„Ik speel Stephanie, een hondenuitlaatster die door Amsterdam rijdt en een leuke jongen ontmoet. Zij is een heel uitgesproken type, veel volwassener dan Renée en Sam.”

Heb je het meeste gemeen met Renée, Sam of Stephanie?

„Sam ligt het dichtst bij mezelf. Wat niet wil zeggen dat we hetzelfde zijn. Sam is heel emotioneel, ik ben genuanceerder en beheerster. Zij kan keiboos of keiblij zijn. Ik vlieg niet zo gauw uit de bocht, ik houd meer het midden aan.”

Heeft Sam een geheim, zoals alle nieuwe personages in GTST?

„Daar mag ik niets over zeggen en ik weet ook nog niet precies wat er gaat gebeuren. Sam heeft misschien wel een geheim, maar dat is natuurlijk heel erg geheim.”

Reageren