Interview met Tim Douwsma over The Next boy/girlband

15 september 2016 11:03 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS - Nico Kroon

Samen met Nicolette van Dam presenteert Tim Douwsma (28) The next boy/girl band, de talentenshow waarin kandidaten er goed moeten uitzien én kunnen zingen

Hoe bevalt The next boy/girl band tot nu toe?

“Als presentator is het een feest om te mogen doen. En het is weer een nieuwe manier om op zoek te gaan naar nieuw talent. We houden nog steeds auditierondes waarin frisse kandidaten eerst hun danskwaliteiten en hun looks laten zien. Als je die ronde overleeft, is het de vraag of ze ook kunnen zingen. Dat is, vind ik, een van de leukste momenten van de show. Want als een kandidaat toch niet kan zingen, zakt diegene letterlijk door de grond.”

Dus je moet er niet alleen ­prachtig uitzien, maar ook ­prachtig kunnen zingen.

“Ja, je moet het totaalpakket hebben. Dat is het grote verschil met andere talentenshows. Maar kijk naar bands als One Direction en de Pussycat Dolls: je móet ook alles kunnen.”

Je bent zelf bekend geworden als zanger. Zou jij zelf ver zijn gekomen in deze show?

“Haha, het heeft me altijd wel leuk geleken om in een boyband te zitten en dan de hele wereld over te vliegen. Enkele jaren geleden was dat ook zeker iets voor mij geweest. Maar nu is het een beetje te laat. Al hebben we kandidaten van alle leeftijden. Een dame van een jaar of 40 met twee kinderen, ­bijvoorbeeld.”

Je kunt zingen, ziet er leuk uit, maar kun jij wel dansen?

“Daar was het waarschijnlijk misgegaan met mij; ik ben niet de beste danser. Maar je moet vooral lekker kunnen bewegen en het allerbelangrijkst is ‘star quality’; mensen moeten graag naar je willen kijken. En je krijgt maar heel kort de tijd om te laten zien wat je in huis hebt.”

Dit is je eerste programma voor volwassenen dat je presenteert. Is dat spannend?

“Ik heb een aantal dingen gedaan voor Avrotros - Junior dance, het Kinderprinsengrachtconcert - en dit is een volgende stap. Ik voelde dat ik daaraan toe was. Ik ben Avrotros ontzettend dankbaar, daar heb ik heel mooie dingen mogen maken. Maar dit is de next level
en dat voelt heel goed.”

Had je van tevoren slapeloze nachten voor deze klus?

“Nee, dit is juist wat ik wil, waar ik jarenlang voor heb geknokt om te bereiken. Waarvan ik heb gedroomd. Dit is het. Ik ben ook heel blij met Nicolette (van Dam) als collega. Ik ga na een draaidag juichend naar huis. Iedereen is zo enthousiast over het programma; we hebben ook iets heel moois in handen.”

The next boy/girl band amusement 20.30 ● SBS 6

Meer over