Interview: Michiel de Zeeuw over RTL Woonmagazine

8 april 2017 13:00 | amusement | Door Televizier

Zaterdag 8 april start een nieuw seizoen van RTL Woonmagazine bij RTL 4. Presentatrice Nance Coolen en interieurarchitect Michiel de Zeeuw staan weer te popelen om aan de slag te gaan met spectaculaire metamorfoses. Televizier sprak met de architect. 

Nance presenteert RTL Woonmagazine en neemt elke week een kijkje in een droomhuis. Michiel de Zeeuw lost samen met topdesigners woonproblemen op een creatieve manier op. Ook zorgen zij voor verbluffende metamorfoses.

Je doet RTL Woonmagazine al vanaf 2012. Ben je het niet een keer zat?

“Nee, eigenlijk verveelt het nooit. Er zijn altijd weer nieuwe woonproblemen. Niet één metamorfose is hetzelfde en dat maakt het zo leuk.”

Wat komt er dit nieuwe seizoen voorbij?

“We komen thuis bij een gezin met vier kinderen. De moeder wil graag haar interieur vaak veranderen, maar dat levert conflicten op. Voor veel gezinnen is dit herkenbaar. We laten zien hoe je toch je huis kan blijven aanpassen, zonder dat ruimtes verloren gaan. Ook volgen we een stel dat hun antieke smaak met een moderne twist wil combineren. Ze weten niet goed hoe ze dat op een frisse manier kunnen doen, daarom kom ik langs om te helpen.”

Zit je wel eens met de handen in het haar?

“Dat komt eerlijk gezegd nooit voor. Alle huizen zijn anders en de bewoners natuurlijk ook. De een houdt van groen en de ander van blauw. Er zijn zoveel ingrediënten om een ontwerp anders te laten lijken. Ik vergelijk het vaak met koken. Met een paar aanpassingen kan je gerecht een geheel nieuwe smaak krijgen.”

Komt het wel eens voor dat mensen na de metamorfose niet blij zijn met het resultaat?

“Ik heb dat gelukkig nog nooit meegemaakt. Het komt heus wel eens voor dat de bewoners even moeten wennen, maar ik ben nooit bang dat ze niet tevreden zijn. Dat is ook mijn verantwoordelijkheid. Het is mijn taak om te luisteren wat de bewoners nou echt willen en dat moet ik vervolgens goed overbrengen naar de ontwerpers.”  

Wat zijn de laatste trends op woongebied?

“Dit is een jaar waarin denim- en groentinten hoogtij vieren. We zien veel mooie vloerkleden en muurverf in een denimkleur. Ook zien we veel zwart staal. Wanneer je dit combineert met landelijke vormen wordt het geheel een stuk stoerder.”  

Heb je nog tips om ons huis klaar te maken voor de zomer zonder dat het al te duur wordt?

“Mijn motto is: ga even lekker ruimen. Gooi de boel op het terras en kijk naar je huis. Onze huizen zijn veel vaker te vol dan te leeg. Kijk naar je muren, zien die er nog goed uit? Besteed daar aandacht aan in plaats van steeds maar weer een nieuw meubelstuk te kopen. Houd een grote voorjaarsschoonmaak en gooi spullen weg, maar leer aan de andere kant ook van je eigendommen houden. Als laatste tip: kijk eens op veilingsites. Daar kun je vaak voor een laag bedrag een uniek woonaccessoire scoren.”

RTL Woonmagazine is vanaf zaterdag 8 april elke zaterdag te zien om 18.55 uur bij RTL 4.

Meer over