Interview

Olcay Gulsen is makkelijk te overtuigen in Dit Is Mijn Huis: 'Ik geloof mensen te snel'

23 maart 2022 10:00 | amusement | Door Carlijn Schepers

© Wessel de Groot

Kan Olcay Gulsen erachter komen wie de echte huiseigenaar is? Ze gaat het proberen als panellid in Dit Is Mijn Huis. Ze heeft wel één zwakte: 'Ik geloof mensen te snel.'

Wat is Dit Is Mijn Huis voor programma?

"Het is een supergezellige, ontspannen familieshow. Vier mensen doen alsof ze in een huis wonen. Als panel moeten wij zien te ontdekken wie van hen de echte bewoner is. Dat doe ik samen met Richard Groenendijk, Ilse Warringa en Klaas van der Eerden. Presentator Kees Tol geeft een rondleiding door het huis, met de zogenaamde bewoners én de echte. Daar vertellen ze waarom ze voor die bank kozen, waarom die lamp daar hangt. Zo proberen ze ons voor de gek te houden."

Een soort Wie van de 3 met huizen dus. Ben je er goed in?

"Ik ben het slechtst van iedereen, omdat ik me makkelijk van m’n stuk laat brengen. Als iemand vertelt waar een foto is genomen of dat een kunstwerk van een dode oma is, dan vind ik dat meteen overtuigend. Ik geloof mensen te snel. Als panel moeten we een unaniem advies geven, dus discussiëren we eerst. Ik gebruik dan mijn overtuigingskracht en kom met dominante adviezen. Zo kiezen we soms de verkeerde. Vooral met Richard lig ik steeds in clinch. Onze meningen liggen het verst uit elkaar. En helaas moet ik achteraf vaak toegeven dat hij gelijk had."

Heb je een bepaalde tactiek?

"Ik let vooral op lichaamshouding. Ik denk altijd dat ik daaraan kan zien of iemand liegt. Niet dus. Uiteindelijk heb ik Klaas om advies gevraagd, die heeft steeds alles goed. Ik moet volgens hem vooral kijken naar de anderen. Bij een vraag kijken de nepbewoners namelijk allemaal naar de echte bewoner. Klaas is een slimmerik, want dat is echt zo!"

Wat is zo leuk aan in dit panel zitten?

"Dat het nergens over gaat. Ik maak veel maatschappelijke programma’s, dit is puur entertainment. Het heeft niks om het lijf, en na een paar zware series vind ik dat fijn. Ik heb zo veel gelachen. Dan komt Ilse weer met een opmerking als: 'Die vrouw is een flowerpowerhippie, die koopt nooit zo’n strakke bank!'. Achteraf blijkt dat dus wel haar bank te zijn. Hilarisch."

Als mensen jouw huis binnenstappen, denken ze dan: hier woont Olcay?

"Ik denk het niet. De andere panelleden moesten ook raden hoe ik woon. Heel strak en modern, dachten ze, maar ik hou juist van klassiek en tijdloos. Ik woon in een monumentaal herenhuis in Amsterdam, met ornamenten en hoge deuren en plafonds. Ik heb zelfs een hekel aan moderne interieurs, omdat ze ook weer uit de mode kunnen raken."

Wat zegt jouw interieur over jouw karakter?

"Ik zit hier in mijn werkkamer tussen de enorme rommel, dus ik hoop niets. Maar ik denk wel dat het iets over mij zegt. Ik ben chaotisch en druk, hier liggen overal dingen die ik nog moet afmaken. Wel kan ik opeens doordraaien en alles opruimen, want ik ben ook impulsief."

Dit Is Mijn Huis is elke woensdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over