Interview over Expeditie Robinson met Vjèze Fur

Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, draaide zijn hand niet om voor het Robinson-avontuur. Hij manipuleert graag zijn medekandidaten een potje.

Waarom zei je ´ja´ tegen Expeditie Robinson?

„Het leek mij leuk om door de jungle te ravotten, met takken bezig te zijn en een beetje door de modder te banjeren. Dus ik dacht: ‘Daar heb ik wel zin in!’.”

Dat klinkt allemaal erg simpel, maar zo makkelijk is de expeditie toch niet?

„Het was misschien niet zo makkelijk als ik dacht, maar wel net zo leuk als ik had verwacht. Het leukste vond ik het spelen van het spel, daarmee bedoel ik het manipuleren van mensen, voor zover dat kon. De natuur is trouwens ook echt prachtig daar. Ik heb er echt gekke dingen gezien.“

Wat dan?

„Er sprong op een gegeven moment een zwaardvis van twee meter uit de zee. Een andere keer zag ik een regenboog die een cirkel om de zon maakte, dat was ook wel heel speciaal.”

Geniet je echt van zo’n prachtige zwaardvis of wil je hem liever opeten?

„Helaas konden we hem niet opeten, want hij zwom een aantal meter verder dan onze boot. Maar bij alles wat je ziet ga je je wel afvragen of je het kan eten.”

Was het lastig om zo weinig te eten?

„Ik heb in het verleden al een paar keer gevast en dat duurde ook best wel lang. Ik had er dus wel ervaring mee, en ik wist al dat het gewoon een knop is die je om kan zetten.”

Wat vond je het zwaarste tijdens de expeditie?

„Als iemand naar huis moet, terwijl je dat zelf al weet. Je hebt al op iemand gestemd of je weet dat je op hem of haar gaat stemmen, het is lastig om ze dan nog recht in de ogen te kijken. Je voelt de spanning van die persoon heel erg en dan denk je: ‘O kut, als ik in die positie zat zou ik gek worden’, maar dat is ook wel wat er zo tof aan is.”

Je kwam meteen op het eiland genaamd ‘hel’ terecht. Hoe was dat?

„Best wel leuk, het was een heel groot meer met troebel water. Bij eb werd het een grote vieze modderpoel met allerlei slijkkruipers en andere gekke krabbetjes, dat was écht tof. Het was in ieder geval een zeer spannend eiland waar je best veel dingen kon vinden, zoals fruit. Geen saaie plek.”

Hoe was het om tijdens Expeditie Robinson geen muziek om je heen te hebben?

„Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet mega veel muziek luister als ik thuis ben. Ik ben niet iemand die altijd zijn oordopjes in heeft, dus dat vond ik eigenlijk wel lekker. Helemaal geen geluid om je heen.”

Wat doe je om de verveling tegen te gaan?

„Deels doe je er niks aan. Je haalt wat gekkigheid uit, je zit je tijd uit, je vertelt verhalen meerdere keren en je maakt van alles op het eiland iets groter dan dat het eigenlijk is. Ik dacht bijvoorbeeld: ‘Als ik nu nog even blijf liggen, dan ga ik over drie kwartier of een uurtje -dat weet je dan niet- misschien eens even kijken of er nog kokosnoten zijn. Dan ga ik ze misschien plukken’.”

Hoe was het voor jou als modeminnende man om lang in dezelfde kleren rond te lopen?

„Het was niet vervelend. Gewoon een goeie dure zwembroek meenemen.”

Wat is het eerste wat je hebt gedaan toen je weer in Nederland was?

„Ik heb meteen een goed pak gekocht, nette schoentjes erbij en de dag erna ben ik uit eten gegaan. Meteen zes gangen, alles erop en eraan.”

Meer over:

Reageren