Interview

Simon Keizer en Nicky Romero jureren in nieuw televisiespektakel Avastars: 'Hele grote uitdaging'

24 februari 2023 09:27 | amusement | Door Janine van Rooden

© Talpa
De SBS6-show Avastars belooft een waar televisiespektakel te worden. Er zijn dan ook grote namen opgetrommeld voor het nieuwe programma. Samen met Nick Schilder en Dan Karaty jureren Simon Keizer en Nicky Romero in de bijzondere competitie. Wij spraken laatstgenoemde juryleden over hun nieuwe avontuur.

In Avastars nemen virtuele supertalenten het tegen elkaar op. Bekende zangers zorgen voor de aansturing van het gezicht en de stem van het digitale personage, terwijl professionele dansers het lichaam besturen.

Wat kan de kijker verwachten van Avastars?

Simon: "Avastars is een nieuwe zang- en danscompetitie, maar dan in een combinatie tussen de echte en virtuele wereld."

Nicky: "Het is een soort kijk in de toekomst: hoe ziet het eruit als augmented reality in het echte leven komt? Alsof TikTok-filters tot leven komen."

Waarom hebben jullie 'ja' gezegd tegen Avastars?

Nicky: "Ik ben in Avastars een beetje de vreemde eend in de bijt voor de kijkers. Iedereen kent Nick & Simon - zelfs ik ben opgegroeid met hun liedjes - en Dan Karaty. Ik heb heel lang gewacht op een programma waar ik voor mijn gevoel mijn kennis in kon overdragen. Op andere programma's heb ik daarom altijd 'nee' gezegd. Voor mijn gevoel was Avastars daar wel het juiste programma voor."

Simon: "Voor mij was het echt de nieuwe uitdaging en frisse wind. Ik heb zitten tellen en dit is ons (Nick & Simon, red.) negentiende tv-programma dat wij maken waarvan het de zestiende keer is dat het een splinternieuw programma is. Elke keer aan de wieg staan van iets nieuws geeft zo'n kick."

Nicky: "Aan zoiets vernieuwends mogen meewerken is echt een hele eer."

Simon: "Precies. Het wiel opnieuw uitvinden, samen bouwen aan hopelijk een succes."

Ze hebben de beste zangers en dansers uitgezocht voor Avastars. Hoe moeilijk was het voor jullie om dit te beoordelen?

Nicky: "Dat is een hele opgave geweest, want het zijn allemaal mensen die al veel hebben doorstaan en veel mooie dingen hebben gedaan in hun carrière. Dat is anders dan iemand die voor de eerste keer komt zingen en ervaring op komt doen.

Wat mensen niet altijd van mij weten is dat ik ook muzikant en producer ben, dus ik luister in Avastars vooral met dat oor. De kunst is om de feedback op zo'n manier te verpakken dat de kandidaten er nog steeds wat mee kunnen met hun staat van dienst."

Simon: "Nick (Schilder, red.) en ik zaten er vooral voor de zang en die hoorden we rechtstreeks op onze oortjes. Daar word je wel kritischer van en daardoor ga je ook op de details letten. Dat is een hele grote uitdaging, maar daar hebben we ook 'ja' tegen gezegd."

Lees ook: Kalvijn heeft met Avastars zijn eerste grote presentatieklus te pakken

Nicky, je zegt net dat je een beetje 'een vreemde eend in de bijt bent' in de televisiewereld. Smaakt het voor jou ondanks dat wel naar meer?

Nicky: "Ik ben toevallig gevraagd voor een ander SBS6-programma: The Talent Scouts. Ik vind het heel leuk dat de programmamakers hebben gezien dat ik een meerwaarde kan zijn.

Op het moment dat ik inhoudelijk iets toe kan voegen vind ik het leuk om te doen. Ik hoef niet alleen op televisie te verschijnen om maar ergens te zien te zijn. Er zijn mensen die daar veel beter voor zijn geknipt dan ik. Als ik wat kan bijdragen vind ik het leuk, zoals hier bij Avastars."

En Simon, zit er voor jou nog meer in het vat voor dit televisieseizoen?

Simon: "Een documentaire over The Beatles komt vanaf 27 april op televisie en Strandgasten is al begonnen. En dan natuurlijk Avastars! Drie tv-programma's in een jaar, heel leuk. En ik heb in alle drie de programma's heel veel vertrouwen."

Avastars is vanaf 24 februari 2023 elke vrijdag om 20:30 uur te zien bij SBS6

Meer over