Interview: Toprak Yalçiner over de seizoensfinale van GTST

Nuran Baydar veranderde dit seizoen van een vrome gelovige in een feestbeest. Actrice Toprak Yalçiner (27) juicht die ontwikkeling toe. En wat deed de vader van Toprak in GTST? 

Hoe was dit seizoen van GTST voor jou?

‘’Heel goed! Het hoogtepunt was het gevecht van Nuran met Sjors (Inge Schrama). Daar heb ik zo veel voorpret om gehad. We hebben er bijna twee dagen met een coach voor geoefend en het eindresultaat was fantastisch. Ik schrok er zelfs een beetje van hoe echt het eruitzag, met dat nepbloed en ­suikerglas. Ik moest voor die scène drie uur op de grond liggen, anders zou het nepbloed alle kanten zijn opgelopen. Iedereen vroeg of ik het niet koud had en zo, maar ik vond het alleen maar geweldig.” 

Nuran is dit jaar veranderd van een braaf meisje in een losbol.

‘’Dat kun je wel zeggen. Nuran was heel gelovig, tot het moment dat haar man Rik de bak indraaide. Toen dacht ze: het maakt toch allemaal niet meer uit wat ik doe. Heerlijk om te spelen.”

Je bent ook nogal chagrijnig. Is dát leuk om te spelen?

‘’Ik hoop inderdaad dat ik weer wat vrolijker ga worden. Maar gek genoeg vinden de mensen op straat Nuran nog steeds heel leuk. Ze lachen me vaak toe. En ze zijn vaak verbaasd dat ik in het echt niet verlamd ben, maar gewoon rondloop. Dan klets ik maar een beetje met ze mee.” 

Wat gaat Nuran in de seizoensslot van volgende week beleven?

„Daar mag ik echt niks over zeggen! Ik wil alleen kwijt dat Nuran een grote verrassing wacht.”

Jouw vader speelde lang geleden ook in GTST, is dat ook de reden dat jij auditie hebt gedaan?

‘’Dat was toeval. Ik stond daar helemaal niet bij stil toen ik werd gebeld om auditie te doen. Toen ik m’n vader nadien belde zei hij: ‘Je treed in m’n voetsporen.’ Hij was zo trots.  De eerste dag op de set vertelde ik dat aan de toenmalige producent, die zei nog dat we daar iets mee moesten doen. Maar tot nu toe staat er nog geen gastrol voor m’n vader in de planning.” 

Heb je je vader vroeger zien spelen in GTST?

‘’Jazeker, ik zat op de basisschool. Ik weet nog dat ik mee naar de set ben geweest en dat ik op de foto mocht met Reinout Oerlemans (Arnie) en Guusje Nederhorst (Roos). En nu zit ik er zelf in, zo bizar. Ik zeg altijd tegen mensen: ‘Blijf dromen, want ze kunnen zo uitkomen.’ Kijk maar naar mij!”

Reageren