Irene Moors over De Perfecte Vraag

29 augustus 2017 15:33 | amusement | Door Televizier

© SBS/Nick van Ormondt

Irene Moors presenteert op de quizavond van SBS het gloednieuwe De perfecte vraag. En volgens Irene zou deze quiz wel eens haar wereldwijde doorbraak kunnen worden.

Hoe zit De perfecte vraag in elkaar?

„Het is een nieuwe spelshow. Het is op z’n kop, echt anders. De kandidaten hoeven geen vragen te beantwoorden, ze moeten ze zelf bedenken en stellen aan een 100-koppig publiek. De kandidaat moet foute antwoorden scoren, die leveren een punt op. Maar zodra er meer dan 50 foute antwoorden zijn, krijgen ze helemaal geen punten omdat de vraag dan te moeilijk was. Een perfecte vraag is een vraag waarbij 50 mensen in het publiek het goed hebben en 50 mensen het fout hebben. Pas in de finale wordt om geld gespeeld en die bedragen kunnen oplopen tot 100.000 euro.”

Je bent al heel lang bezig op tv en toch is dit jouw eerste quiz

„Ik ben ooit begonnen met Hitbingo, maar toen stelde Carlo de vragen en kondigde ik alleen maar de liedjes aan. Dit is voor het eerst. Een strakke quiz, het gaat om de vragen, het gaat om geld, er moet vaart in. Dit is echt een andere tak van sport, maar superleuk om te doen.”

Waarom nu?

„Ik werd gebeld of ik het wilde doen. Ikzelf wilde eerst zeker weten of ik het wel kon. En dus hebben ze dat uitgebreid getest. Maar het was direct heel leuk. Spanning opbouwen, strak presenteren, bijhouden hoe de puntentelling is, serieus blijven en het tussendoor gezellig houden. Dat is het. ”

Jij bent heel erg gewend om te improviseren, is dit dan niet moeilijk?

„Hier valt inderdaad niet te improviseren, daarvoor zijn de regels te belangrijk, dan gaat het mis. Ik kan wel leuke gesprekken voeren of de antwoorden mee raden, maar voor de rest moet ik vooral duidelijk zijn.”

Het is een gloednieuwe quiz. Dat lijkt me extra leuk

„Als ie wereldwijd gaat, wil ik heel graag dat overal staat te lezen dat de allereerste aflevering van The perfect question werd gepresenteerd door Irene Moors. En daarbij: ‘You can call me’.”

Worden de vragen van de kandidaten van tevoren gecontroleerd?

„Ja, er zit een redactie op dit programma, maar het zijn vragen die zoveel mogelijk te maken hebben met de interesse van de kandidaten zelf. Als ze bijvoorbeeld een vraag stellen over een bepaald drankje kan het zo zijn dat ze als barman hebben gewerkt. En een havenarbeider was ooit glazenwasser en had als vraag waar een zemelap van is gemaakt. Weet jij het? Ik inmiddels ook niet meer.”

Wat is voor jou de grootste lol hiervan?

„Dat het een uitdaging is. Ik vind het gaaf dat het een nieuw format is met zoveel ambitie. Als ik het goed doe, kan ik hier nog jaren mee verder.”

De perfecte vraag, iedere dinsdag 21.30 uur op SBS 6

Meer over