Irene Moors presenteert Vet Fit: “Ik vind hardlopen vreselijk”

Irene Moors presenteert het SBS6-programma Vet fit, waarin BN’ers het roer omgooien om gezonder te gaan leven. Terwijl haar collega’s zwoegen staat Irene niet geheel aan de zijlijn.

Je bent natuurlijk presentatrice van het programma, maar ga je zelf in die 100 dagen meesporten?
“Het is niet zo dat ik echt deelnemer ben, maar ik ga wel iets aan m’n conditie doen, want ik merk wel dat het nodig is. Ik ben dan ook al begonnen met goed eten en sporten.”

Kwam dat door het programma?
“Vorig jaar was ik al wel wat afgevallen. Maar het jaar is dan bijna voorbij en dan komen de feestdagen… en dan zitten er behoorlijk weer wat kilo’s aan. Maar ik heb geleerd hoe ik het er weer af moet krijgen, dus dat heb ik nu gedaan. Ik ben echt al een tijdje op m’n eten aan het letten.”

Hoe doe je dat dan?
“Je laat die lekkernijenla een tijdje dicht en zorgt dat er niks in komt, dan lukt het wel. Het zit ‘m bij mij vaak in die tussendoortjes. Chips: die zak moet leeg, stroopwafels: ik wil er drie, koekjes: het pak moet leeg. Alleen als bij mij de knop omgaat, taal ik er niet naar.”

Haal je het dan helemaal niet meer in huis?
“Jawel, ik heb ook nog kinderen, die wil ik niet met mijn problemen opzadelen, maar dan koop ik wel dingen die ik zelf niet zo lekker vind. De kinderen zijn gek op Oreo-koekjes en ik niet, dus dat kan er gewoon liggen. Maar zodra er stroopwafels zijn… of drop, of chocola, zo’n heel pak Merci, dan kan ik alles zo achter elkaar opeten. Dat moet ik niet in huis hebben.”

Ben je ook aan het sporten geslagen of hou je het bij gezond eten?
“Ik ben vooral bezig met buikspieren en beenspieren trainen, zodat ik niet te veel uitdij. Eigenlijk moet ik ook iets aan m’n conditie doen, maar ik vind hardlopen vréselijk! Dus ik weet het niet zo goed.”

Heb je tips voor mensen die nog mee gaan doen aan het programma?
“De tip is: doe het niet alleen. Je hoeft er geen competitie van te maken, maar als je het samen doet, wil je het wel eens langer volhouden.”

Vet fit is vanaf 6 maart wekelijks om 20:30 uur te zien bij SBS6.

Lees ook: OG3NE vond uitslag Vet fit confronterend.

Meer over:

Reageren