Irene Moors vol vertrouwen over SBS 6-kookshow Over Smaak Valt Te Twisten

Vanaf 29 augustus is Irene Moors te zien in het nieuwe SBS 6-programma Over Smaak Valt Te Twisten. In dit kookprogramma gaat Irene samen met meesterkok Rudolph van Veen op zoek naar de beste kookclub van Nederland. De presentatrice heeft hoge verwachtingen.

Begin dit jaar presenteerde Irene Moors de spelshow De Vreemde Eend op SBS 6, haar eerste programma voor de zender. Een succes werd dit programma niet. Met Over Smaak Valt Te Twisten verwacht Moors wel hoge ogen te gooien.

Dit wordt goed

“Ik begon er een beetje sceptisch aan, maar gedurende de opnames dacht ik: wow, dit wordt goed, dit wordt leuk", vertelt Irene op Radio 1. "Dat voel je wel eens. Dan is er een bepaalde vibe. Het loopt, het gaat smooth, het klopt en de beelden kloppen.“

Dokter Tinus

Over Smaak Valt Te Twisten heeft als voordeel dat vanaf 29 augustus elke maandag wordt uitgezonden na kijkcijfertopper Dokter Tinus. De serie over de eigenaardige dokter trekt gemiddeld ongeveer één miljoen kijkers en een deel zal vast even blijven zitten voor het kookprogramma van Irene en Rudolph

Klik

Volgens de presentatrice bezit Over Smaak Valt Te Twisten het complete plaatje. De opzet klopt en ook de kandidaten zijn van een goed niveau. De competitie is er, de spanning is er én de klik met Rudolph van Veen is er weer.

 Kookcompetities

Vorig jaar scoorde Omroep Max weergaloos hoge kijkcijfers met Heel Holland Bakt. Het succes van dat programma inspireerde RTL 4 om met een eigen kookprogramma te komen: Ja Ik Wil… Een Taart. Volgens Moors hoort Over Smaak Valt Te Twisten niet in dit rijtje thuis. 

Onderscheiden van anderen

“Dat zijn taarten en individuen", vertelt Irene over de bakprogramma's van Omroep Max en RTL 4. "Er zijn zo veel kookprogramma’s. Natuurlijk is de vraag hoe ons programma zich onderscheidt van andere programma’s in dit genre. Ten eerste is dat door de presentatie en ten tweede door Rudolph van Veen.”

Titel

Toch zit er ook een smetje aan het nieuwe programma. Over Smaakt Valt Te Twisten is afgeleid van het bekende gezegde ‘over smaak valt niet te twisten’. Moors ziet in dat de titel enigszins vreemd is. “Ik vind het ook een heel lastige titel. Maar goed, het heet nu eenmaal zo.”

Over Smaak Valt Te Twisten is vanaf maandag 29 augustus te zien bij SBS 6. 

Reageren