Is dit het einde van VI?

8 juli 2014 10:33 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland

René van der Gijp liet in Trouw weten dat hij Johan Derksen een vervelend mannetje vindt. De snor komt met een vernietigend antwoord in Voetbal International.

Het lijkt er sterk op dat VI zijn kracht verloren is. Het programma VI Oranje verliest het elke avond ruim van Studio Brasil en op Twitter krijgt het RTL-programma extreem veel negatieve reacties. Nu Johan Derksen in zijn column hard uithaalt naar zijn collega René van der Gijp lijkt het einde van het ooit zo succesvolle VI nabij. Zelfs De ruzie tussen de twee voetbalanalisten leverde niet meer kijkcijfers op.

Column Johan Derksen

René van der Gijp schreef in Trouw "Leg ik een bom onder het programma? Ja, misschien, maar iemand moet het toch doen?” Nou, het hem gelukt. Johan Derksen laat in zijn column geen spaan heel van zijn collega René van der Gijp. 

Megalomane trekjes

"Hij vertoont megalomane trekjes, waant zich een Hollywood-ster en klaagt voortdurend bij de RTL-directie over Wilfred en mij”, schrijft Johan Derksen over Van der Gijp. ‘’Sinds zijn terugkeer heb ik sterk de indruk dat hij voor de uitzending antidepressiva slikt. Dan wordt hij hyper en schreeuwt en giert hij er anderhalf uur lustig op los”. 

René van der Gijp

Volgens Johan Derksen zet René zichzelf steeds meer voor schut. "Met zijn ellelange tirades en zijn neplach is hij intussen een karikatuur van zichzelf. Maar uitgerekend hij gaat nu een bom onder het programma leggen.” Waar er tussen Hans Kraay jr. en Johan Derksen nog altijd chemie is, is de bromsnor klaar met Van der Gijp. "René profileert zich als een orakel en duldt geen discussie of tegenspraak, van enige chemie is geen sprake meer.”

Geen discussie

René van der Gijp gaat volgens Johan Derksen nooit de discussie aan wanneer hij het niet eens is met hem of presentator Wilfred Genee. "René vindt het allemaal niets, spreekt ons er niet op aan, maar legt zijn klacht meteen bij de directie neer. Dergelijk gedrag komt de sfeer niet ten goede. Een bijkomend probleem is, dat een discussie met René niet tot de mogelijkheden behoort. Met Wilfred kun je ruzie maken, maar hij is een professional, we komen er altijd weer uit. René dreigt meteen zijn contract te verscheuren zodra er een probleem is"

VI

In VI Oranje zei de analist maandagavond in een eerste reactie dat het "hem geen hol interesseert" wat Johan Derksen schrijft. "Wat moet ik zeggen, ouwe pik?", begint Van der Gijp tegen presentator Wilfred Genee. "Ik lees het morgen wel in die VI en dan neem ik het maar ter kennisgeving aan. Het is krankzinnig."

Twitter

Gelukkig wordt door de creatieve twitteraars ook iets positiefs uit alle nare berichten gehaald. Na de bewerkte afbeeldingen van Louis Suàrez en Robin van Persie zijn de mannen van VI nu aan de beurt.  

Veel BN'ers snappen niks van de ruzie tussen de twee kibbelende analisten.

Meer over