Is Marieke Elsinga de nieuwe Wietze?

12 juni 2017 15:18 | amusement | Door Televizier

© WILLIAM RUTTEN

Volgens de Telegraaf gaat Marieke Elsinga Wietze de Jager vervangen in de ochtendshow die tot voor kort Mattie & Wietze heette. Marieke zou de nieuwe radiopartner worden van Mattie Valk.

Het duo Mattie en Wietze ging vorige maand uit elkaar toen Mattie achter de rug van Wietze om besloot bij QMusic te blijven in plaats van als duo over te stappen naar Sky Radio. Sindsdien presenteert Mattie Valk de ochtendshow in zijn uppie.

Mattie en Marieke

Daar lijkt binnenkort verandering in te komen. De -meestal goed ingevoerde- Telegraaf zegt dat Marieke Elsinga aan de ochtendshow wordt toegevoegd. Dat wordt dus Mattie & Marieke. Als het allemaal gaat zoals de Telegraaf denkt, dan begint Marieke na de zomer.

Lees ook: Marieke wordt deze maand zelf vervangen

600.000 euro

Volgens het dagblad heeft QMusic er na de soapachtige breuk van Mattie en Wietze alles aan gedaan om Wietze toch terug te laten komen in de ochtendshow, alleen al omdat het imago van Mattie een flinke deuk op heeft gelopen. Hij bleef tenslotte zitten waar hij zat met een nieuw contract à 6 ton per jaar en een gloednieuwe Tesla, terwijl Wietze achterbleef met een stuk minder. Maar de blonde dj had geen zin meer in een radiohow met de vriend en collega die hem een oor aan naaide.

Verslaggever

Om alle vergelijkingen met de show van Mattie & Wietze te vermijden gooit QMusic het over een andere boeg met een vrouw. En niet zomaar eentje. Marieke werkte al eerder als dj bij QMusic en was zelfs een tijdje verslaggever bij de show van Mattie & Wietze. Zij en Mattie kennen elkaar dus goed.

Late Night

De nieuwe carrière van Marieke betekent wel dat RTL Late Night en Humberto Tan op zoek moeten naar een nieuwe ster die geinige YouTube-filmpjes presenteert. Marieke nam de honneurs bij Late Night één seizoen waar. Zij volgde Luuk Ikink op.

Meer over