Ivo Niehe baalt van lage kijkcijfers TV Show

15 december 2017 16:56 | amusement | Door Televizier

Ivo Niehe is niet blij met de verhuizing van zijn TV show van de zondagavond naar de vrijdag. De talkshow is heel wat kijkers verloren op haar nieuwe uitzenddag.

Afgelopen vrijdag keken er slechts 682.000 kijkers naar het praatprogramma. Dat is bijna een miljoen minder dan het gemiddelde van het vorige seizoen. Ivo moet tot zijn verbazing concurreren met hitshows als The Voice of Holland.

Experimenteren

Zelf was Niehe liever op zondag gebleven, maar de NPO-bazen zagen dat anders, zo vertelde hij aan De Telegraaf: “De focus van de NPO ligt meer bij de nieuwe programma’s. Zij willen graag experimenteren met nieuwe formats op zondagavond, waar wij natuurlijk altijd te zien waren.”

 “Geen gegarandeerde hit”

De ervaren presentator was al niet enthousiast over de verhuizing, zo liet hij oktober weten: “De zondagavond is ideaal, dan zitten de meeste mensen voor de televisie. Maar omdat ervan wordt uitgegaan dat het programma ongeacht het tijdstip van uitzenden toch veel kijkers trekt, ben ik verplaatst naar de vrijdag.” Toch legt Ivo zich er bij neer. “Jammer, maar daar heb ik verder geen invloed op. Dat beslist de NPO. Kan ik niets tegenin brengen.”

Meer over