Wonderbroers

Ivo Niehe volgt top-pianisten Lucas en Arthur Jussen voor nieuw NPO 1-programma

29 juni 2023 16:55 | amusement | Door Irma Tomas

Ivo Niehe maakt niet heel veel tv-programma's meer, hij beperkt zich tot het zondagochtendprogramma Ivo op Zondag en af en toe een speciaal project. Lucas en Arthur Jussen op Wereldtournee is een driedelige serie over de Nederlandse wonderpianisten.

De broers, die vroeger regelmatig bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD verschenen, zijn nu 30 en 26 jaar oud en ze timmeren nog immer aan de weg met hun piano's. 

Gymnasium

Omdat Lucas en Arthur nogal spontane en toegankelijke gasten zijn, werden ze al op jonge leeftijd regelmatig gevraagd voor tv-optredens. En ondanks alle aandacht presteerden ze het een geweldige muziekcarrière op te bouwen en ook nog hun gymnasiumdiploma te halen. 

Parijs en Sao Paulo

In de 3-delige reeks Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee volgt Ivo Niehe ze niet echt op wereldtournee zoals de titel suggereert, hij gaat met ze langs plaatsen die belangrijk zijn geweest in hun leven. Van Parijs tot Sao Paulo en van Seoul tot Boston en dé zaal der zalen: de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen. Ook beroemde collega’s, ouders, vrienden en familie komen aan het woord. Net zoals Arthur en Lucas zelf. 

Lucas en Arthur Jussen op Wereldtournee is op woensdag 9, 16 en 23 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1 te zien

Meer over