Jaap Jongbloed zorgt voor meer pit in Opgelicht?!

19 augustus 2016 14:30 | amusement | Door Televizier

© Nico Kroon / AVROTROS

Consumentenprogramma Opgelicht?! krijgt komend seizoen in de naam van Jaap Jongbloed een nieuwe presentator. Volgens Jongbloed blijft het concept grotendeels hetzelfde, al krijgt het programma 'iets meer pit'.

“Het decor in de studio gaat een beetje meer pit uitstralen en en ik wil ook dat gedupeerden wat meer de ruimte krijgen", aldus Jaap Jongbloed in gesprek met De Telegraaf. "Het zijn subtiele verschillen, meer niet. Never change a winning team; alleen de aanvoerder is veranderd."

Stempel

Volgens Jongbloed is het bij een programma als Opgelicht?! ook niet van belang dat de presentator een grote stempel op de inhoud drukt. Slechts een paar programma’s hangen af van de persoon, zoals de talkshows van bijvoorbeeld Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk.”

Logisch

De presentatie was eerst in handen van Antoinette Hertsenberg, maar zij deed een stap opzij om zo meer ruimte te hebben voor andere projecten. Jongbloed vindt zichzelf een logische opvolger. Ik heb de ruimte ervoor en heb al andere dingen in dezelfde sfeer gedaan, bijvoorbeeld als invaller van Opsporing verzocht. En ik ken het programma al heel lang: in de beginjaren heb ik de voice-over gedaan.

Meer over