Aanwinsten

Jaap Reesema en Jacqueline Govaert voegen zich bij selectiecommissie Songfestival

22 augustus 2023 13:33 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Jaap Reesema en Jacqueline Govaert zullen dit jaar meebepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024. Dat meldt AVROTROS vandaag.

Wijzen zij straks de opvolgers aan van Mia Nicolai en Dion Cooper?

Lees alles over: Eurovisie Songfestival 

Eurovisie Songfestival

Net als de afgelopen jaren ligt de keuze voor de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival ook dit jaar weer in handen van een selectiecommissie. Zij bepalen aan de hand van de inzendingen die zijn binnengekomen welke act het meest geschikt is om ook internationaal te overtuigen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan: vorig jaar kreeg de selectiecommissie behoorlijk wat kritiek te verduren nadat bleek dat Mia en Dion live niet vlekkeloos klonken.

Jaap Reesema

Om zo'n blamage komend jaar te voorkomen, zijn er inmiddels al wat veranderingen doorgevoerd. Voorzitter Eric van Stade heeft zich teruggetrokken uit de Selectiecommissie en is vervangen door Twan van Nieuwenhuijzen. Verder wordt de commissie - die nu al bestaat uit Carolien Borgers, Hila Noorzai, Cornald Maas en Sander Lantinga - aangevuld met Jaap Reesema en Jacqueline Govaert.

Twan van Nieuwenhuijzen

Voorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen heeft alle vertrouwen in zijn twee nieuwe troeven. "Door onze gesprekken weet ik dat Jacqueline en Jaap het Eurovisie Songfestival altijd met veel plezier volgen en zeer gemotiveerd zijn om die ene ijzersterke song te herkennen, die heel Europa, en de rest van de wereld kan veroveren", zo vertelt hij alvast. "Vele onbekende en bekende artiesten hebben zich al gemeld. Nu de selectiecommissie compleet is, kijk ik nog meer uit naar de uiteindelijk keuze die we met elkaar gaan maken."

Mensen die nog kans willen maken om Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival hebben nog tot zaterdag 30 september om zich aan te melden. De organisatie hoopt uiterlijk medio december de definitieve keuze bekend te maken.

Meer over