Cliniclowns

Jack van Gelder neemt Summer Holiday op voor goede doel

25 mei 2021 10:02 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Jack van Gelder beleeft op zijn 70e z'n debuut als internetsensatie. Zijn versie van Summer holiday gaat viral en verschijnt nu als single voor het goede doel.

Dat Jack van Gelder graag mag zingen is geen geheim, alleen daarom al gaf Jeroen van der Boom hem de microfoon toen de sportcommentator te gast was in Hoge bomen

Cliff Richard

Samen waagden ze zich aan enkele strofes van de Cliff Richard klassieker Summer holiday. Al met al was Jack ruim vijftien seconden te horen, maar dat was genoeg om hem een onverwachte hit te maken op social media.

TikTok

Het fragmentje van Jack bij Hoge bomen deed het vooral goed op TikTok, het social media platform vol filmpjes van zo'n tien seconden. Creatieve geesten gingen los op Jacks liedje en al snel ging Van Gelder tot zijn eigen verbazing viral.

@lottevaningen_

Sorry @noellekraam 😂 ##fyp ##jackvangelder ##wearegoingonasummerholiday

♬ Jack van Gelder Summer Holiday - DeWitteKeniaan

Single

Jack kreeg de afgelopen maand zo vaak het verzoek 't hele liedje te zingen dat hij besloot daadwerkelijk de studio in te duiken om zijn fans tegemoet te komen. Jack zou zeker geen 'nee' zeggen als de Toppers hem vragen 't te komen zingen tijdens hun concerten, maar rijk wil hij er niet van worden.

Cliniclowns

Bij RTL Boulevard verklaarde Jack dat iedere cent die hij aan dit muzikale avontuur overhoudt rechtstreeks naar Cliniclowns gaat, de organisatie waar hij al sinds jaar en dag ambassadeur van is. 

Meer over