Jack van Gelder verwacht geen ontslagen bij Studio Sport

Jack van Gelder verwacht niet dat werknemers van Studio Sport voor hun baan hoeven te vrezen nu de NOS de Olymische Spelen niet meer mag uitzenden.

Volgens Jack van Gelder valt er nog genoeg ander werk te doen bij Studio Sport. Dat zei hij in RTL Boulevard. Maar de presentator vindt ook dat het er op deze manier niet leuker op wordt. „De Champions League en de Olympische Spelen is de slagroom op de taart.” Eerder dit jaar verloor de NOS ook al de rechten van de Champions League aan SBS.

Enorme tetter

Net als de rest van Studio Sport had ook Jack van Gelder niet zien aankomen dat Eurosport/Discovery de rechten van de Zomer- en Winterspelen zou wegkapen voor de neuzen van de Europese Publieke Omroepen. „Natuurlijk is dat een dreun. We hebben altijd de Olympische Spelen gehad. Ik was compleet verbaasd en met mij de hele NOS. Het is een enorme tetter. We zijn nog lang niet alles kwijt, maar dit is wel een groot evenement waar je je merk aan kunt ophangen en waarmee je je kunt profileren. Dat krijgt zijn weerslag.”

Lees ook:
Jack van Gelder heeft net een nieuw contract getekend bij Studio Sport

Reageren