Jamai vierde en laatste Idols jurylid

9 januari 2016 10:53 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Jamai Loman (29) maakt de jury van de nieuwe Idols  compleet. De zingende presentator neemt plaats op de vierde jurystoel.

Loman maakte dit nieuws vrijdagavond zelf bekend in RTL Boulevard.

Jim of Jamai

Eerder was het nog onduidelijk wie de jury, bestaande uit Martijn Krabbé, Eva Simons en dj Ronald Molendijk, compleet zou maken. Korte tijd was sprake van een wedstrijd tussen Jim Bakkum en Jamai, respectievelijk de nummers twee en een van de allereerste editie. Maar Jamai won ook deze keer de strijd.

"Full circle moment"

In een eerste reactie noemt Jamai zijn nieuwe klus een "full circle moment".  Hij begon in 2002 vóór de auditietafel van de talentenjacht en mag er nu achter zitten. Als ervaringsdeskundige weet hij wat de kandidaten doormaken en kan naar eigen zeggen waar nodig bruikbare tips of sturing geven.

"Niet voor lul"

Idols werd in de beginjaren berucht vanwege de genadeloze kritiek die de jury aan weinig getalenteerde kandidaten kon geven. Het maakte juryvoorzitter Henkjan Smits zelfs tot een gevreesde boeman. Jamai gaat zich anders gedragen: "Ik kan streng zijn, maar zal nooit iemand voor lul zetten. Alleen, soms zijn kandidaten niet al te goed  en dan moet je toch zeggen: ja sorry, dit kun je beter nooit meer doen."

"Idols is niet The Voice"

Daarnaast wees Jamai er op dat Idols niet te vergelijken is met The Voice: "Idols is echt een open auditie, iedereen kan komen tussen de 15 en 28 jaar. Bij The Voice gaat het om de stem, bij Idols echt om het totaalplaatje. Opgeven is nog steeds mogelijk. Doe een bril op, dan komt het allemaal goed, haha."

Opgeven kan via DEZE link.

Meer over