'Het is mooi zo'

Jan Boskamp (75) neemt afscheid als analist van Nederlandse televisie

2 juni 2024 10:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

RTL7 heeft zaterdagavond afscheid genomen van Jan Boskamp. De 75-jarige analist kwam tijdens de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid voor het laatst in actie op de Nederlandse televisie.

"Ik vind het hartstikke leuk, maar dat klere-eind rijden... ik heb er geen trek meer in", gaf Boskamp antwoord op de vraag van presentator Humberto Tan waarom hij er de brui aan geeft. De 75-jarige in België woonachtige Boskamp voegde eraan toe dat hij het werk zal missen, maar dat hij daarnaast blij is dat de boetes die hij kreeg verleden tijd zijn. "Ik zal het zeker missen, maar het is mooi zo", besloot hij.

Mooie woorden

RTL7 had ingespeeld op het stoppen van Boskamp. Onder anderen Thibaut Courtois, de Belgische doelman die zaterdagavond met Real Madrid de Champions League won, had mooie woorden over voor zijn ‘landgenoot’. Ook Wesley Sneijder, die bij de Champions League-finale in Londen aanwezig was als analist, bedankte Boskamp voor bewezen diensten en zei ‘elkaar zeker nog tegen te komen in de toekomst’.

Voetbal Inside 

Boskamp verwierf als tv-analist landelijke bekendheid na zijn loopbaan als voetballer en trainer. Hij was een graag geziene gast bij Voetbal Inside en later Veronica Inside, waar hij regelmatig met presentator Wilfred Genee in de clinch lag om zijn versprekingen. Ook was hij te zien tijdens veel Europese voetbalavonden en draafde hij op in diverse zomerspecials, waaronder Tour du Jour.

Meer over