Jan Dulles, Beau van Erven Dorens, Simone Kleinsma, Stanley Burleson en Jamai in The Passion 2014

11 maart 2014 11:36 | amusement | Door Televizier

Zanger Jan Dulles, presentator Beau van Erven Dorens en musicalsterren Stanley Burleson, Simone Kleinsma en Jamai spelen mee in The Passion 2014. Het is de vierde editie van dit megaspektakel rondom Pasen.

De EO en de RKK maakten dat vandaag bekend. 3J's-zanger Jan Dulles zal de rol van Jezus op zich nemen, een zware rol. “Het is nogal wat, Jezus Christus spelen! Daarnaast is het totaal nieuw voor mij om zo’n acteerprestatie neer te zetten. Gelukkig heb ik acteerles”, aldus Jan.

Katholiek

De zanger is katholiek opgevoed, dus het verhaal over Jezus is voor hem niet onbekend. “Ik vind het een heel interessant verhaal en ben er in ieder geval niet slechter van geworden.”

Presentator

De rol van Beau van Erven Dorens is die van verteller. De presentator is erg enthousiast over zijn vertelklus: “Er zit zoveel kracht in het verhaal van Jezus. Je wilt er zelf soms zo graag op los slaan, maar het sterke van dit verhaal is dat je dat dan niet doet! Dat vind ik een praktisch ding waar ik iedere dag wat aan heb.” Zachtjes voegt Beau daar nog aan toe: “Zeker omdat ik zelf een beetje driftig ben.”

Stanley, Simone en Jamai

Stanley Burleson speelt Jezus’ vriend, Petrus. Hoewel de musicalacteur en Jan Dulles elkaar nog maar net kennen, moet het wel goed komen: "De klik voelt goed, dus ik denk niet dat ik heel veel moeite ga krijgen met die vriendschap”, vertelt Stanley. Simone Kleinsma zal de rol van Maria, de moeder van Jezus vertolken. Tot slot werd bekend gemaakt dat ook Jamai deel zal uitmaken van de cast. De zanger zal Jezus verraden in de rol van Judas.

Eigentijdse manier

In The Passion wordt het paasverhaal op een eigentijdse manier verteld. Verraad, opoffering, hoop, haat en liefde komen allemaal voorbij. De zangers zullen in de rollen van onder andere Jezus, Petrus, Judas en Pilatus, Nederlandse popsongs ten gehore brengen.

Liedjes

Die liedjes krijgen een heel andere betekenis wanneer ze worden gezongen door iemand als Jezus of Petrus. Zo wordt Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy door Jezus gezongen en zingt Petrus Oceaan van Racoon. Op donderdag 17 april zal The Passion in Groningen plaatsvinden.

Populariteit

The Passion is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een waar kijkcijferkanon. The Passion 2012 trok al 1,7 miljoen kijkers, maar de editie van vorig jaar sprong daar nog veel verder bovenuit; maar liefst 2,3 miljoen mensen zagen René van Kooten in de rol van Jezus op het water van de Hofvijver staan. Het succesvolle evenement werd vorige week beloond met een TV Beeld in de categorie 'Beste Amusement'.

Meer over