Jan Jaap van der Wal niet de vervanger van Luuk Ikink bij RTL Late Night

16 Augustus 2016 16:32 | amusement | Door Televizier

Jan-Jaap van der Wal heeft geen zin om de side-kick te worden van Humberto Tan in RTL Late Night. Tan's vaste hulpje Luuk Ikink vertrekt in het nieuwe seizoen naar RTL Boulevard.

Van der Wal verving Ikink de hele maand juli tijdens diens vakantie. Aan het AD laat hij weten dat die klus full-time niet aan hem is besteed. „Ik ben wel gevraagd door RTL, maar dat zou een dagelijkse commitment betekenen en daar heb ik helemaal geen tijd voor.” En al had Jaap van der Wal er tijd voor gehad, dan nog had ie het niet gedaan. „Overigens heb ik die ambitie helemaal niet. Het wordt straks gedaan door iemand die veel jonger is dan ik.”

RTL Late Night heeft dus blijkbaar al een nieuwe side-kick gevonden die geinige YouTube-filmpjes aankondigt tussen de gesprekken door.

Boulevard

Luuk Ikink is intussen bezig met een razende carrière bij RTL. Hij deed naast Late Night al het populair wetenschappelijke programma Galileo en wordt nu dus het gezicht van Boulevard, dat een hele metamorfose ondergaat. Op Radio 538 vertelde Ikink dat dat Humberto Tan blij is voor hem. „Hij vond het jammer, maar begreep wel dat ik er voor ging.”

Meer over