Jan Jaap van der Wal niet ontevreden over RTL Late Night

8 Juli 2016 13:23 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL Late Night

Jan Jaap van der Wal is sinds deze week een maand lang nieuwsduider bij RTL Late Night. De komiek is tot nu toe best te spreken over zijn bijdrage in de show.

Van der Wal (36) vervangt Luuk Ikink, die al sinds 2013 iedere uitzending de rubriek Headlines verzorgt. Daarin neemt hij het nieuws van de dag door aan de hand van doorgaans grappige internetfilmpjes. Jan Jaap pakt dat anders aan. 

Mini-conference

De komiek gebruikt zijn blokje in de show namelijk om een mini-conference te houden over één nieuwsonderwerp. Zo besprak hij donderdagavond de jaarlijkse overheidsbarbecue waar hij met zichzelf als verslaggever ter plaatse probeerde te communiceren. Maar de reporter Jan Jaap had meer oog voor het vlees dan voor de politici die het naar binnen werkten, waardoor er niets nieuwswaardigs werd verteld. 

Niks aan

In gesprek met het AD vertelt de komiek dat hij bewust is afgestapt van de Ikink formule: "Het is evident dat ik het anders doe dan Luuk. Iemand nadoen is nooit interessant, en daarnaast kan ik ook helemaal niet acteren. Wat ik doe, is Jan Jaap van der Wal. Als je mij niks vindt, vind je dit ook niks. De kritiek valt me mee, al loop ik mezelf niet de hele dag te googelen. Ik heb geluk dat ik geen vrouw ben, want dan word je vaak afgerekend op je uiterlijk."

Pijnlijk stil

Toch hebben veel vaste kijkers op Twitter weinig goede woorden over voor Jan Jaap. Sommige prijzen z'n inventiviteit, maar anderen storen zich aan zijn rappe manier van spreken waardoor er te weinig tijd zou zijn om een grap te laten landen. Het blijft dan ook vaak pijnlijk stil in de studio.

Meer over