Jan Kooijman maakt satirische show met Katja Schuurman en Stijn van Vliet

31 januari 2017 11:52 | amusement | Door Televizier

© Wessel de Groot / Stijn Ghijsen / Dilani Butink

Jan Kooijman en Katja Schuurman werken samen met Streetlab-ster Stijn van Vliet aan een nieuw tv-programma. Dat wordt een satirische show over omgangsvormen.

"In iedere aflevering wordt een bepaald thema aangesneden", legt Jan Kooijman uit in het AD. "Bijvoorbeeld: wat doe je als je je schoonvader voor het eerst ontmoet? Hoe begroet je elkaar? Geef je elkaar een hand of een omhelzing? Of wat ga je doen als je bij de sportschool bent, je getraind hebt en gaat douchen. Loop je dan met een handdoek naar de douche, of ben je helemaal naakt?"

Sketches

In het programma worden situaties nagespeeld in de vorm van sketches. De nog titelloze show zal te zien zijn bij KRO-NCRV. Deze omroep is niet heel bekend met het genre satire, maar probeerde eerder het humoristische programma Larie uit op NPO 3. Bij welke zender de show van Jan, Katja en Stijn zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.

Jan Kooijman

De kersverse collega's zijn alle drie al verbonden aan KRO-NCRV. Jan maakte voor deze omroep eerder de NPO 1-serie Tot elkaar veroordeeld, waarin hij een hondentraining volgde in een forensisch-psychiatrische kliniek. Vanaf deze week is hij ook te zien in Hij is een zij, het transgenderprogramma dat eerder gepresenteerd werd door Arie Boomsma.

Katja Schuurman

Katja Schuurman werkt al iets langer bij KRO-NCRV en presenteerde programma's als Katja's Bodyscan en Van A naar B. Ook kocht de omroep speciaal voor Katja de dramaserie Vlucht HS13 aan, die afgelopen najaar te zien was op NPO 3.

Stijn van Vliet

Voor Stijn van Vliet wordt de nieuwe satirische show zijn eerste tv-avontuur zonder Streetlab-collega's Daan Boom, Jasper Demollin en Tim Senders. Daan deed eerder al 'solo' mee aan talentenjacht Maestro.

Meer over