Jan Kooijman naar KRO-NCRV

29 december 2015 11:03 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Jan Kooijman maakt een verrassende transfer in omroepland. Hij stapt van RTL over naar KRO-NCRV. Daar wil hij graag maatschappelijke programma's gaan maken.

Jan Kooijman kreeg veel kansen bij RTL. Hij speelde in GTST, was juryvoorzitter bij verschillende dansshows, presenteerde Levenslang Met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen en was een van de vaste vervangers bij RTL Boulevard. Binnenkort zou Jan de nieuwe dansshow Battle on the Dancefloor presenteren.

Meer stappen

Maar de voormalige danser van het Scapinoballet wil meer: „De afgelopen jaren kwam ik er achter dat maatschappelijke programma's zoals Levenslang Met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen het type televisie is waarin ik graag nog meer stappen wil zetten. Dat ik nu bij KRO-NCRV de kans krijg om dat te doen, geeft mij een zeer grote glimlach die ik de komende tijd nog niet zal kwijtraken.”

Daarmee lijkt Jan Kooijman de opvolger van Arie Boomsma, die onlangs van KRO-NCRV vertrok naar Net 5 en daarmee zijn serieuze imago juist lijkt af te willen schudden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Mediadirecteur Taco Rijssemus is in ieder geval blij met de nieuwe presentatie-aanwinst: „Ik ben trots op de komst van Jan Kooijman naar onze omroep. We ontwikkelen volop nieuwe programmering. De maatschappelijke betrokkenheid van Jan past daar erg goed bij. Daarnaast is hij energiek, spreekt de jonge kijker aan en is hij oprecht. Mooie eigenschappen die aansluiten bij het profiel van KRO-NCRV. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe samenwerking.”

In Battle on the Dancefloor wordt Jan Kooijman vervangen door Dennis Weening

Lees ook: Dennis Weening vervangt Jan Kooijman bij Battle On The Dancefloor 

Meer over