Duister

Jan Kooijman verkoopt zelf bedachte dramaserie aan NPO3

Jan Kooijman heeft een dramaserie bedacht die hij heeft verkocht aan NPO3. De acteur zal daarnaast een van de hoofdrollen spelen.

"Ik zou graag in meer films en series en op toneel willen spelen, maar je bent afhankelijk van regisseurs en producenten. Daarnaast wil ik ook een keer andere rollen spelen. Dus toen dacht ik: Jan, stop met janken. Als jij iets anders wil, moet je het zelf creëren", zegt Kooijman in het interviewformat In de auto met van Chris Helt op NU.nl.

Enthousiast

"We (Kooijman en producent Kaja Wolffers van onder andere Zwarte Tulp) hebben er een schrijver bijgehaald en het vervolgens neergelegd bij Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO3. Zij was meteen enthousiast. Omdat ik een contract heb bij KRO-NCRV en de omroep het plan ook ziet zitten, zeiden ze direct: 'Wat een tof idee, wij willen meedenken", vervolgt de 38-jarige acteur.

Tien afleveringen

De nog titelloze serie draait om een seriemoordenaar. "Meer mag ik er er echt nog niet over zeggen. Het moeten tien afleveringen worden en we hebben er nu drie liggen." De draaidagen staan gepland voor 2020.

Meer over: