Terug van weggeweest...

Jan Slagter draagt eerste gedicht Candlelight voor

4 Januari 2019 15:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX/Stef den Boer
Candlelight maakt een doorstart op NPO Radio 5 als onderdeel van Omroep MAX. Alle reden voor MAX-directeur Jan Slagter om het allereerste gedicht voor te dragen.

De inhoud van het gedicht is nog niet bekend, maar Candlelight presentator Jan van Veen merkt wel dat het soort gedichten door de jaren heen veranderen.

Meer dan verliefdheid

Toen Candlelight nog werd uitgezonden op zenders als Radio Veronica en Sky Radio ontving Janvooral zoetsappige gedichten over jonge liefdes. Nu de dichtende luisteraars ouder worden, snijden ze hele andere onderwerpen aan, zo onthult de inmiddels 74-jarige presentator op NPO Radio 1: "Vroeger ging het over verliefdheid, nu gaat het over hoe mooi het leven is geweest en hoe het leven in de vierde fase hopelijk mooi blijft. Zo hebben we vanavond bijvoorbeeld een aangrijpend gedicht over dementie: een wederhelft die niet meer weet hoe zijn partner heet."

TV-versie

Overigens zou Jan ook geen nee zeggen op een tv-versie van het programma: "Dat lijkt me stiekem nog eens leuk. Met mijn stem dezelfde warmte en sfeer in zo'n programma brengen Misschien toch eens met Jan Slagter over praten."

Candlelight is iedere vrijdagavond te beluisteren tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 5.

Meer over