Na Showcolade debacle

Jan Slagter doet Shownieuws in de ban

5 augustus 2021 08:50 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Met een boze Jan Slagter is het kwaad kersen eten. Slagter is dermate ontevreden over Shownieuws dat het programma per direct geen beelden van Omroep MAX meer krijgt.

In de woensdagavondeditie van Shownieuws werd duidelijk dat de entertainmentrubriek en de omroepdirecteur niet meer door een deur kunnen.

Showcolade

Bron van de boosheid is het WOB-verzoek dat Shownieuws onlangs indiende om informatie te krijgen over het geflopte MAX-programma Showcolade. Slagter noemde de actie, die weinig relevante info opleverde, belachelijk. Maar nu blijkt het een staartje te krijgen. Shownieuws mag tot nader orde geen beeld- en geluidsmateriaal meer gebruiken van de omroep.

‘Ontzettend kansloos’

Shownieuws-deskundige William Rutten moest Slagter wel een beetje gelijk geven. Dat WOB-verzoek om informatie over Showcolade los te weken was wat de sterfotograaf betreft ook wel behoorlijk kansloos. Er zijn betere redenen om een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuurd, vond hij. Niet in de laatste plaats omdat de vrijgegeven documenten zo goed als volledig onleesbaar waren gemaakt.

Evert Santegoeds stelde voor binnenkort een kopje koffie te gaan drinken met Jan Slagter… mét een chocolaatje.

Meer over