Jan Slagter woest door kabinetsplannen

Jan Slagter noemt de plannen van staatssecretaris Dekker ridicuul. De Omroep MAX-voorman vindt het zorgelijk dat het kabinet zich wil gaan bemoeien met de inhoud van de programma's.

Jan Slagter zegt in een interview met RTL Nieuws dat hij schrikt van de nieuwe plannen van staatssecretaris Dekker. "Ik wil het geen Berlusconi-achtige praktijken noemen, maar het gaat wel die kant op", vertelt de omroepdirecteur. "Hij zet het neer alsof wij het allemaal verkeerd hebben gedaan, alsof niks deugt. Hij zoekt naar een manier om de publieke omroep te bashen."

Staatssecretaris Dekker

Dekker wil in de wet gaan vastleggen dat publieke programma's alleen worden gefinancierd als ze educatief, informatief of cultureel van inhoud zijn. "Hij bemoeit zich met de inhoud. Daar maak ik me hele grote zorgen over. Je zou in een land als Nederland niet moeten willen dat de politiek zich bemoeit met de inhoud van programma’s", aldus Jan Slagter.

Jan Slagter

Jan Slagter vindt het tevens belachelijk dat amusement volledig dient te verdwijnen bij de publieke omroep. "Er mag niet meer gelachen worden bij de publieke omroep", zegt Slagter. Hij denkt dat de kijker de dupe wordt van de kabinetsplannen. "Hij heeft ons echt geschoffeerd vandaag."

Ook Paul de Leeuw is niet te spreken over de plannen van staatssecretaris Dekker.

Meer over:

Reageren