Jan Smit opnieuw presentator Junior Songfestival

Jan Smit is voor het tweede jaar op rij het gezicht van het Junior Songfestival. Vanaf 18 augustus is hij te zien in de auditierondes van het programma.

Jan Smit presenteert dit jaar de dertiende editie van het Junior Songfestival. Vorig jaar was de Volendammer ook al het gezicht van de juniorversie van het Europese muziekfestijn.

Edsilia Rombley

Het Junior Songfestival trapt op 18 augustus af met de auditierondes, waarin honderden zangers en zangeressen van 10 tot 15 jaar hun zelfgeschreven nummers ten gehore brengen. De vakjury die hen beoordeelt, bestaat uit Charly Luske, Edsilia Rombley en Brownie Dutch.

Bulgarije

Na de auditierondes volgen drie liveshows: twee halve finales in september en de grote finale in oktober. Daarin bepalen de vakjury, de kinderjury en het publiek wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Bulgarije, waar op 21 november de internationale finale plaatsvindt.

Ewout Genemans

Jan Smit volgde vorig jaar Ewout Genemans op als presentator van het Junior Songfestival, nadat die de show vier jaar lang aan elkaar had gepraat. Andere voorgangers van Jan zijn Angela Groothuizen (2003-2004), Tooske Ragas (2005) en Sipke Jan Bousema (2006-2009).

Lees ook:
Jan Smit voorspelde winnaar van Songfestival goed 

Meer over:

Reageren